DECIZIE Statul va suporta cheltuielile de repatriere a românilor decedați în străinătate - în limita a 5.000 euro

DECIZIE Statul va suporta cheltuielile de repatriere a românilor decedați în străinătate - în limita a 5.000 euro
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:48

Statul român va fi obligat să suporte, la cererea familiei, cheltuielile ocazionate de repatrierea cetățenilor români decedați în străinătate, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare cetățean, potrivit unui proiect legislativ adoptat de către Parlament, prin votul final al deputaților.

”Statul român suportă cheltuielile de repatriere a cetățenilor români decedați în străinătate, la cererea familiei, în limita a 5.000 euro pentru fiecare persoană decedată”, prevede proiectul.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ DECIZIE Șoferii scapă de amendă automată pentru lipsa rovinietei. Măsura, doar pentru anumite mașini. Timp suplimentar de plată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DECIZIE Șoferii scapă de amendă automată pentru lipsa rovinietei. Măsura, doar pentru anumite mașini. Timp suplimentar de plată
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ca urmare, anual, în bugetul Ministerului Afacerilor Externe, vor fi alocate sume pentru plata cheltuielilor de repatriere.

Proiectul prevede totodată și și posibilitatea ca sumele ce depășesc acest plafon să fie suportate din taxele consulare.

Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie promulgat de către șeful statului, iar în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi, vor fi stabilite, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Externe și al ministrului Finanțelor, normele metodologice de punere în aplicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
stat
repatriere
roman
cetățean
deces
cheltuieli
suporta
parlament