Trecerile de pietoni nesemaforizate situate la o distanță mai mică de 300 de metri de unitățile de învățământ ar urma să fie supraînălțate, conform unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercurea viitoare a Consiliului General al Capitalei.
"În vederea sporirii gradului de siguranță rutieră din proximitatea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București, se aprobă demararea procedurilor de supraînălțare a trecerilor de pietoni nesemaforizate situate la o distanță mai mică de 300 de metri de oricare din intrările în incinta acestora, acolo unde nu se afectează circulația mijloacelor de transport în comun", prevede proiectul, arată Agerpres.
Potrivit referatului de aprobare, semnat de consilierul municipal USR PLUS Ana Ciceală, în România, în fiecare dintre ultimii zece ani, între 1.800 - 2.100 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere. Totodată, țara noastră se clasează pe primul loc la nivel european în ceea ce privește numărul de decese din accidente rutiere raportate la numărul de locuitori. Conform unui raport CE, media europeană în 2019 a fost de 51 de decese la un milion de locuitori, în timp ce în România s-au înregistrat 96 de decese la un milion de locuitori.
Ciceală susține că supraînălțarea este de preferat altor metode, în condițiile în care dungile de vopsea în relief, limitatoarele de viteză din plastic, cauciuc sau asfalt cu lățime de 40-50 cm și indicatoarele de semnalizare sau presemnalizare nu sunt suficiente, deoarece nu obligă efectiv toți șoferii să încetinească.