DECIZIE Guvernul îngheață, în ultima clipă, punctul de amendă, astfel încât amenzile de circulație să nu crească odată cu salariul minim

DECIZIE Guvernul îngheață, în ultima clipă, punctul de amendă, astfel încât amenzile de circulație să nu crească odată cu salariul minim
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 09:43

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va îngheța, în ultima ședință a lunii, punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie, care este majorat începând cu 1 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”(..) Tot astăzi, vom îngheța și punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie”, a spus Ciolacu, care declarase și anterior că valoarea punctului de amendă va fi înghețată la valoarea actuală și nu va fi afectată de majorarea salariului minim brut, dar pentru asta este nevoie de o ordonanță de urgență.

UPDATE 14,15 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a precizat că ordonanța de înghețare a punctului de amendă a fost adoptată de către Executiv.

VIDEO Ciolacu invită liderii partidelor la consultări pentru data alegerilor: Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru! CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu invită liderii partidelor la consultări pentru data alegerilor: Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru!

Anterior și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a precizat că punctul de amendă nu va fi afectat de majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei de la 1 iulie, măsură care va fi prevăzută într-un act la care lucrează în prezent Ministerul Finanțelor și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Punctul de amendă este în responsabilitatea MAI. Termenul până la care trebuie să vină cu o propunere este data de 1 iulie, dar cum a spus domnul prim-ministru valoarea punctului de amendă nu va fi afectată (n.a de creșterea salariului minim brut). Noi suntem coiinițiatori ai măsurii și va fi o propunere de act normativ, rândul trecut a fost o Ordonanță de urgență prin care valoarea punctul de amendă a rămas la fel”, a declarat ministrul Finanțelor.

Punctul de amendă este acum 165 de lei, echivalentul a 5% din salariul minim brut, și ar fi crescut la 185 de lei prin majorarea salariului minim. 

viewscnt
Afla mai multe despre
punct
amenda
salariu
minim
îngheța
guvern