Cu un nou mandat de primar general, Nicușor Dan declanșează restructurarea Primăriei Capitalei. Dispar instituții și direcții, angajații sunt transferați

Cu un nou mandat de primar general, Nicușor Dan declanșează restructurarea Primăriei Capitalei. Dispar instituții și direcții, angajații sunt transferați

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2024

Un număr de 8 instituții și direcții din subordinea Municipalității urmează să fie desființate, după ce activitatea și personalul lor vor fi transferate altor instituții, până la data de 15 iulie, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în ședința de vineri a Consiliului General al Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe ordinea de zi figurează și alte proiecte pentru reorganizarea unor instituții din subordinea PMB. Propunerile de reorganizare au fost făcute în conformitate cu Legea 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Mai exact, măsurile vizează încadrarea în procentul de 8% funcții de conducere, conform Legii 296/2023, arată Agerpres.

FOTO Mii de dosare de daune după furtuna de săptămâna trecută. CEO-ul Asirom s-a dus pe teren CITEȘTE ȘI FOTO Mii de dosare de daune după furtuna de săptămâna trecută. CEO-ul Asirom s-a dus pe teren

Astfel, activitatea și personalul Direcției Generale de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public vor fi transferate la Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului. Centrul de cultură are în prezent 51 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar Direcția de Arhitectură Peisagistică are 64 de posturi, dintre care 8 de conducere. Noua organigramă va avea 98 de posturi, dintre care 8 de conducere.

Totodată, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural Expo Arte și Centrul pentru Tineret vor fi transferate la Școala de Artă București, care se reorganizează și își schimbă denumirea în Școala de Belle Arte. Aceasta va avea 72 de posturi, dintre care 5 de conducere. Cele patru instituții au în prezent un total de 89 de posturi aprobate.

FOTO Mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România privind programul imediat CITEȘTE ȘI FOTO Mesaj al PPC (fostul Enel) către clienții din România privind programul imediat

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, care va avea astfel un total de 884 de posturi, dintre care 49 de conducere. În prezent, Centrul pentru Seniori are 47 de posturi, dintre care 7 de conducere, iar DGASMB are 864 de posturi, dintre care 70 de conducere.

Activitatea și personalul Centrului de Protecție a Plantelor urmează să fie transferate la ALPAB. În urma acestei măsuri, numărul total de posturi al ALPAB va crește de la 371 la 386, iar numărul posturilor de conducere se va mări de la 22 la 24. În prezent, Centrul de Protecția a Plantelor are 47 de posturi, dintre care 5 de conducere.

Meteorologii anunță că valul de căldură se extinde în întreaga țară. Cod galben și cod portocaliu în cea mai mare parte a țării, miercuri și joi CITEȘTE ȘI Meteorologii anunță că valul de căldură se extinde în întreaga țară. Cod galben și cod portocaliu în cea mai mare parte a țării, miercuri și joi

Activitatea și personalul Centrului Cultural Lumina vor fi transferate la Creart. În prezent, Lumina are 15 posturi, iar CREART are 49, urmând să rezulte o instituție cu 54 de posturi, dintre care 4 de conducere.

Activitatea și cele 8 posturi de la Casa Artelor Dinu Lipatti vor fi transferate Muzeului Municipiului București.

Conform unui alt proiect, numărul de posturi din Primăria Capitalei va fi redus la 1.175, față de 1.272 în prezent (dintre care 146 de conducere). Cele 1.175 de posturi vor fi repartizate astfel: 976 funcții publice, dintre care 93 de funcții de conducere, 196 de funcții de natură contractuală dintre care 7 funcții contractuale de conducere și 3 funcții de demnitate publică.

În ce privește Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale reorganizarea va determina reducerea numărului de posturi de la 1.399 la 1.302. Numărul posturilor de conducere va fi redus de la 72 la 51.

Primarul general Nicușor Dan anunță că a început modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală cu fonduri nerambursabile CITEȘTE ȘI Primarul general Nicușor Dan anunță că a început modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală cu fonduri nerambursabile

La nivelul Direcției Generale a Poliției Locale, în urma reorganizării, numărul de posturi va fi redus de la 514, dintre care 47 de conducere, la 433 de posturi, dintre care 23 de conducere.

Pe ordinea de zi figurează, de asemenea, proiecte privind aprobarea organigramei, a numărului total de posturi și a regulamentului de organizare și funcționare pentru 13 teatre din Capitală, precum și pentru Opera Comică pentru Copii.

La acestea se adaugă proiecte privind organigramele următoarelor instituții: Proedus, Arcub, Administrația Fondului Imobiliar, Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
primarie