Cristian Popescu Piedone, sub control judiciar cu cauțiune de 1,5 milioane de lei și sechestru pe bunuri

Cristian Popescu Piedone, sub control judiciar cu cauțiune de 1,5 milioane de lei și sechestru pe bunuri
scris 18 dec 2015

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, începând de astăzi, față de inculpatul Cristian Victor Popescu Piedone. Fost primar al Sectorului 4 București, Piedone este cercetat pentru infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu tragedia de la  Clubul „Colectiv”, procurorii încercând să afle dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Cauțiunea a fost stabilită la 1,5 milioane de lei, sumă pe care Piedone trebuie să o depună în termen de 10 zile la o unitate bancară, pe numele său, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe timpul cât se află sub control judiciar, fostul primar trebuie să respecte mai multe obligații. Astfel, are obligația să se prezinte la DNA și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze imediat DNA și instanța dacă își schimbă locuința, să se prezinte la Poliție după un anumit program sau ori de câte ori este chemat. În plus, nu are voie să iasă din țară decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent, nici să se apropie sau să comunice, direct sau indirect, cu inculpații și cu martorii din același dosar. Portul sau deținerea de arme sunt, de asemenea, interzise. Periodic, trebuie să comunice, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență.

Măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu arest la domiciliu sau arestare preventivă dacă inculpatul încalcă aceste obligații cu rea-credință.

Procurorii DNA au dispus și instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri aflate în proprietatea lui Cristian Victor Popescu Piedone, precum și asupra unor sume de bani.

Măsura sechestrului asigurător a fost dispusă și față de bunuri și sume de bani aparținând  inculpatelor Aurelia Iofciu, Luminița-Larisa Ganea și Sandra-Ramona Moțoc, la data faptelor funcționare în cadrul Primăriei al Sectorului 4 București.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, amintește DNA.

viewscnt
Afla mai multe despre
piedone
cautiune
sechestru
control judiciar
colectiv