Comisia Europeană solicită României să respecte Directiva privind zgomotul

Comisia Europeană solicită României să respecte Directiva privind zgomotul
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:41

Comisia Europeană a decis să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, prin trimiterea unor scrisori de punere în întârziere României și altor cinci state (Bulgaria, Grecia, Ungaria, Slovenia și Slovacia), pentru nerespectarea Directivei privind zgomotul (Directiva 2002/49/CE), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Directiva privind zgomotul identifică nivelurile de poluare fonică și indică acțiunile necesare de răspuns, cum ar fi măsuri adecvate de planificare urbană și de protecție împotriva zgomotului. Directiva impune statelor membre să adopte hărți care să indice expunerea la zgomot în marile aglomerări, de-a lungul căilor ferate principale, al drumurilor principale și în jurul aeroporturilor principale. Aceste hărți acustice strategice servesc drept bază pentru definirea unor măsuri care să contribuie la reducerea poluării fonice în cadrul planurilor de acțiune privind zgomotul.

Urmărește-ne și pe Google News
DECIZIE Subvenții de stat noi pentru panouri solare și sisteme de stocare a energiei CITEȘTE ȘI DECIZIE Subvenții de stat noi pentru panouri solare și sisteme de stocare a energiei
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

De asemenea, statele membre au obligația de a informa Comisia cu privire la constatările hărților acustice strategice, astfel încât aceasta să poată întocmi un raport privind situația expunerii la zgomot în UE. Aceste șase state membre nu au raportat Comisiei toate informațiile relevante privind hărțile acustice strategice, inclusiv expunerea la zgomot a populației, precizează sursa citată.

În consecință, Comisia trimite scrisori de punere în întârziere Bulgariei, Greciei, Ungariei, României, Sloveniei și Slovaciei, care au la dispoziție două luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele semnalate de Comisie. Dacă nu primește un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
zgomot