CET Progresu a fost repornită

CET Progresu a fost repornită
scris 28 aug 2024

CET Progresu a fost repornită miercuri seara, Termoenergetica reușind să asigure condițiile tehnice care să permită funcționarea corespunzătoare a centralei, informează Electrocentrale București.

VEZI AICI ȘI FOTO AVARIE MAJORĂ: Jumătate din sistemul de termoficare din București nu funcționează, mii de blocuri afectate la apă caldă

"Echipele ELCEN au depus toate eforturile necesare pentru repunerea cât mai rapid în funcțiune a CET Progresu. Echipele ELCEN și Termoenergetica au colaborat permanent având ca obiectiv comun furnizarea în condiții optime a apei calde către consumator", se menționează într-un comunicat ELCEN.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Incendiu puternic în București CITEȘTE ȘI FOTO Incendiu puternic în București
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

CET Progresu a fost oprită marți, la ora 14:20, din cauza unei avarii survenite în jurul orei 13:00 în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica București. Avaria produsă în rețeaua de termoficare a avut repercusiuni și asupra instalațiilor din CET Progresu.

"Deși echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menține centrala în funcțiune, Termoenergetica nu a reușit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forțată a CET Progresu. CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcționare, întrucât această situație presupune un regim de funcționare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu risc major de indisponibilizare a acestor agregate și impact critic asupra activității ELCEN.
CET Progresu va rămâne închisă până când Termoenergetica va lua toate măsurile tehnice și organizatorice care se impun pentru a asigura sarcina termică minimă corespunzătoare unui regim de funcționare acceptabil", anunța, marți, ELCEN, printr-un comunicat.

Compania Municipală Termoenergetica București anunța anterior că echipele operative au restabilit parametrii minim tehnici necesari pentru repornirea CET Progresu, astfel că, pe măsură ce va crește temperatura agentului termic din centrală, alimentarea punctelor termice va reveni la normal în maximum 24 de ore.

''În data de 27 august, în urma unor dezechilibre în rețeaua primară, cauzate de manevrele pentru izolarea tronsonului Nicolae Grigorescu, unde trebuiau începute lucrări de reparație, parametrii tehnici au scăzut sub valorile minimale tehnice, declanșând agregatele din CET Progresu, iar centrala s-a oprit forțat. Echipele companiei au fost mobilizate în mod operativ, pentru identificarea și rezolvarea cauzei care a provocat dezechilibrul.

VIDEO ANUNȚ Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard, cu arbori plantați chiar în decembrie. \ CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard, cu arbori plantați chiar în decembrie. "Dar, din păcate, lucrarea se va gâtui. Nci măcar atâta lucru nu se obosesc să facă, în stilul caracteristic!"

La efectuarea manevrelor pentru golirea tronsonului sus-menționat, s-a constatat că una dintre vanele ce asigurau perimetrul tronsonului, cu diametrul DN 1000 mm, din intersecția Bulevardelor Nicolae Grigorescu cu Basarabia, nu etanșa. Această problemă a dus la scăderea parametrilor în rețea. Ca măsură imediată, vana a fost dublată cu încă 4 perechi de vane. Ulterior, încă din cursul nopții echipele au lucrat pentru restabilirea parametrilor minimi, astfel încât să fie îndeplinite condițiile necesare pentru repornirea centralei CET Progresu'', precizează Termoenergetica.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, prin manevre specifice, echipele operative au restabilit parametrii minim tehnici necesari pentru repornirea centralei, astfel că, pe măsură ce va crește temperatura agentului termic din centrală, alimentarea punctelor termice va reveni la normal în maxim 24 de ore.

Stațiune turistică din România, din nou fără apă potabilă CITEȘTE ȘI Stațiune turistică din România, din nou fără apă potabilă

Tot miercuri, a fost finalizată și lucrarea de înlocuire a unui tronson de conductă Dn 700 mm - în zona străzilor Sergent Nuțu Ion, Sebastian și Buzoieni, fiind deja începute operațiunile de punere în funcțiune a punctelor termice din Sectorul 5, mai anunță sursa citată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apa calda
avarie