Câteva mii de persoane protestează la Guvern nemulțumite de recalcularea pensiilor. Oamenii reclamă „inechitățile” din sistem și vor o întrevedere cu premierul Ciolacu

Câteva mii de persoane protestează la Guvern nemulțumite de recalcularea pensiilor. Oamenii reclamă „inechitățile” din sistem și vor o întrevedere cu premierul Ciolacu
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:47

Câteva mii de pensionari și angajați protestează, vineri, în fața Guvernului, nemulțumiți de modul în care au fost recalculate pensiile. Ei reclamă „inechitățile” din sistem și susțin că sunt situații în care pensiile au scăzut la jumătate. Protestatarii spun că noua Lege a pensiilor îi afectează pe cei care au lucrat în grupe de muncă sau în condiții speciale. Ei cer o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu.

Mii de oameni s-au adunat, vineri, de la ora 13.00, pentru trei ore, în fața Guvernului, nemulțumiți de înghețarea pensiilor după recalculare, în cazul unora dintre ei, dar și de modul în care modificările aduse Legii pensiilor, aplicabile de la începutul lunii octombrie, îi afectează pe viitorii pensionari, în special pe cei care muncesc în condiții speciale, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș CITEȘTE ȘI Încep lucrările de restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Anunțul privind organizarea protestului a fost făcut de Federația Sindicatelor din Silvicultură, însă la manifestare sunt prezenți, alături de silvicultori, și militari, mineri, polițiști, siderurgiști, energeticieni și alte categorii socio - profesionale.

„Protestul reprezintă, în fapt, o continuare a mitingului desfășurat  la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în data de 26 septembrie 2024, la care au participat, de asemenea, organizațiile sindicale din cadrul Confederației Meridian”, au transmis, miercuri, organizatorii.

Aceștia cer modificarea în regim de urgență a Legii 360/2023 - privind sistemul public de pensii, care a abrogat din Statutul personalului silvic (OUG 59/2000) încadrarea în condiții speciale (fosta grupă I) a locurilor de muncă pentru personalul silvic. Potivit sursei citate, încadrarea în condiții speciale făcea posibilă reducerea vârstei de pensionare pentru personalul silvic de teren cu 1 an la fiecare 5 ani lucrați în astfel de condiții, conform Legii 234/2019.

”Silvicultorii din România își exprimă profunda nemulțumire și revolta cu privire la această nedreptate, creată unei întregi categorii profesionale, prin noua Lege a pensiilor”, au mai transmis silvicultorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
protest
guvern