ANUNȚ Facturile la electricitate pentru anumiți consumatori vor scădea

ANUNȚ Facturile la electricitate pentru anumiți consumatori vor scădea
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că, după încetarea măsurilor de subvenționare a prețurilor plătite pentru energia electrică de consumatorul final, în martie anul viitor, este posibil ca facturile celor care au un consum de peste 300 de kilowați pe lună să scadă. În schimb, facturile celor care au consum mic de electricitate pot crește, iar pentru aceștia se pregătesc măsuri de protecție, în situația în care sunt consumatori „cu adevărat vulnerabili”.

„Noi ne dorim să fie un impact cât mai mic. Este posibil ca, pentru consumatorii cu un consum de peste 300 kilowatt oră pe lună să se ieftinească facturile ca urmare a ridicării acestor constrângeri din prezent. Pentru cei care se încadrează la sub 100 de kilowatt oră pe lună, e adevărat că, fără măsuri de subvenționare, de compensare a prețului, facturile ar putea să crească. Și atunci, tema noastră principală, și lucrăm la o hotărâre de Guvern pentru un grup de lucru interministerial la nivelul Guvernului  să definim foarte bine consumatorul vulnerabil din sectorul energetic și acei români să primească un sprijin din partea statului astfel încât facturile lunare să fie suportabile”, a declarat Sebastian Burduja, citat de news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Japonezii nu pot fi convinși toți să încerce săptămâna de lucru de 4 zile: au înrădăcinat adânc cultul muncii și refuză. „Este greu când nu muncești 5 zile la rând!” CITEȘTE ȘI Japonezii nu pot fi convinși toți să încerce săptămâna de lucru de 4 zile: au înrădăcinat adânc cultul muncii și refuză. „Este greu când nu muncești 5 zile la rând!”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ministrul precizează că măsurile de protecție îi vor viza pe cei care au „cu adevărat” nevoie de subvenții la prețul energiei electrice și al gazelor naturale.

„Măsurile de după 1 aprilie vor trebui să subvenționeze prețul la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii cu adevărat vulnerabili, astfel încât să putem păstra un cost rezonabil. Dacă în prezent un consumator de până la 100 kilowați oră pe lună are o factură la curent de 42-45 de lei, probabil că este un cost totuși suportabil. Deci atât timp cât aceste facturi nu vo crește, cred că ne vom fi făcut datoria”, a adăugat ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
facturi electricitate
tarif