Circa 96% dintre familiile din România ocupau, în 2018, locuința în calitate de proprietar, iar ponderea familiilor chiriașe era mai mare cu 1,9 puncte procentuale în mediul urban față de cel rural, conform "Anchetei asupra calității vieții", realizate de Institutul Național de Statistică.
Din distribuția gospodăriilor după numărul de camere al locuinței principale, s-a constatat că mai mult de jumătate trăiesc în locuințe cu 3-5 camere (54,4%), arată Agerpres.
Pe ansamblu, 37% din totalul familiilor au obținut locuința pe care o ocupă în perioada 1981-2000, peste acest nivel situându-se gospodăriile din mediul urban (43,4%). În mediul rural, peste două din patru familii trăiesc în locuințe construite înainte de anul 1980.
CITEȘTE ȘI FOTO Noi nereguli pe litoral. Mai multe camere de la Tabăra Comorova din Neptun, închise pentru mizerieAnul trecut, ponderea gospodăriilor dotate cu baie/duș a fost de 73,6%, iar a celor cu grup sanitar, de 72,2%.
Totodată, a rezultat că aproape o gospodărie din șapte se confruntă cu una sau mai multe probleme serioase privind locuința. Printre cele mai frecvente probleme care afectează calitatea locuirii se află cele privind deteriorarea pereților, podelelor, tocurilor de ferestre (53,5% din totalul gospodăriilor care reclamă existența unor probleme ale locuinței) și igrasia din pereți, podele sau fundația casei (48%).