Ministerul Educației a atribuit Siveco Romania, prin negociere fără anunț de participare, trei contracte de servicii de mentenanță și suport tehnic pentru trei sisteme informatice ale instituției și va plăti 4,64 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 5,25 milioane de lei.
Instituția justifică algerea procedurii de atribuire prin faptul că “lucrările/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”.
Toate cele trei contracte au fost atribuite în data de 25 mai, potrivit datelor ministerului.
Cu o valoare de 1,53 milioane de lei, de la un estimat de 1,75 milioane de lei, primul contract vizează prestarea de servicii de suport tehnic și mentenanță pentru sistemul informatic de salarizare din instituțiile de învățământ preuniversitar, numit EduSAL.
Pentru 1,74 milioane de lei, Siveco va asigura suportul tehnic și mentenanța sistemului informatic integrat al învățământului din România (SIIR), care gestionează toate activitățile sistemului educațional preuniversitar din punct de vedere operațional, tehnic, administrativ și strategic. Contractul a fost estimat la 1,75 milioane de lei.
Al treilea acord, în sumă de 1,37 milioane de lei, prevede furnizarea de servicii de suport tehnic și mentenanță pentru o platformeă metodologică și informatică destinată organizării și desfășurării mai multor programe ale ministerului din sistemul educațional preuniversitar (PMIPN), cum ar fi “Admiterea în învățământul liceal de stat”, “Bacalaureat”, “Certificare a calificării profesionale”, “Mișcarea personalului didactic din învățământul preuniversitar - Titularizarea”, “Euro 200” și “Bani de liceu”.
Siveco România și-a început activitatea în anul 1992 și este cel mai mare producător local de aplicații software. Cel mai mare acționar producătorului de aplicații software este Siveco Netherlands BV (Olanda) - 63,7066%.
Afacerile companiei au scăzut în 2015 cu 13,6%, la 222,7 milioane de lei, în timp ce rezultatul net al activitații a revenit pe plus, de la pierderi de 28,2 milioane de lei în 2014, potrivit datelor companiei.
Cel mai mare producător local de aplicații software a încheiat anul 2015 cu un profit de 10,6 milioane de lei.