Fostul șef al SIVECO Romania, Irina Socol, a cedat acțiuni către 35 de angajați ai companiei și iese din acționariat

Fostul șef al SIVECO Romania, Irina Socol, a cedat acțiuni către 35 de angajați ai companiei și iese din acționariat
scris 27 apr 2016

Un număr de 35 de angajați ai SIVECO Romania, cel mai mare producător local de aplicații software, au primit gratuit acțiuni de la fostul șef al companiei, Irina Socol, care s-a retras astfel definitiv din acționariat.

"SIVECO România anunță că 35 de angajați au devenit acționari ai companiei, ca urmare a finalizării demersului Irinei Socol de retragere din acționariatul SIVECO și a distribuirii acțiunilor sale, cu titlu gratuit, către mai multe persoane din echipa de management a companiei", se arată într-un comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul acestui an, Socol a mai donat către soțul său, Alexandru Rădășanu, un pachet de acțiuni reprezentând 12,8% din capitalul companiei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ulterior, ea a donat actualului șef al companiei, Florin Ilia, un pachet de acțiuni reprezentând 1,66% din capital, care a ajuns astfel la o cotă totală de 5,21%.

În urma celei de-a doua donații, Socol a rămas cu o cotă de 2,58% în capitalul social al companiei. Acest pachet a fost cedat celor 35 de angajați SIVECO România.

"Este vorba de persoane care conduc, administrativ sau tehnic, departamentele organizației, majoritatea fiind în echipa SIVECO de peste 10 ani. (…) Schimbarea structurii acționariatului confirmă totodată implicarea directă a specialiștilor companiei nu doar la nivel operațional, ci și în luarea deciziilor strategice", se mai spune în comunicat.

Allianz-Țiriac, rol principal în falimentul Astra Asigurări. Omniasig, Generali, Uniqa și ANAF îi secondează CITEȘTE ȘI Allianz-Țiriac, rol principal în falimentul Astra Asigurări. Omniasig, Generali, Uniqa și ANAF îi secondează

Cel mai mare acționar producătorului de aplicații software este Siveco Netherlands BV (Olanda) - 63,7066%, urmat de Alexandru Rădășanu – 24,3%.

În septembrie 2014, Socol și Aurora Crusti, vicepreședinte strategie în cadrul companiei, au fost reținute într-un dosar de evaziune fiscală.

Surse judiciare afirmau atunci în presă că anchetatorii au stabilit că în contabilitatea producătorului de software ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste 3 milioane de euro.

În lanțul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip "fantomă", iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat către Siveco servicii informatice, ar aparține unor cetățeni de etnie romă din Sintești.

Marsh: Românii au primit 20 mil. euro pentru că au stricat sau li s-au furat telefoane asigurate, în ultimii 7 ani CITEȘTE ȘI Marsh: Românii au primit 20 mil. euro pentru că au stricat sau li s-au furat telefoane asigurate, în ultimii 7 ani

După ce Socol a fost arestată preventiv, Consiliul de Administrație al Siveco România l-a numit pe Florian Ilia în funcția de președinte și director general al companiei. Numirea a fost făcută după ce Socol s-a retras din funcțiile executive.

În iulie 2015, Socol, a fost condamnată la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului București a fost contestată la Curtea de Apel București.

În 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 256,2 milioane de lei (aproape 58 milioane de euro), în creștere cu 24% față de 2013, dar a trecut pe pierdere, care a atins 20,3 milioane de lei, comparativ cu un profit net de 17,3 milioane de lei în 2013.

Pierderile au fost provocate de plata, în aprilie 2015, a datoriilor companiei către ANAF în legătură cu dosarul de evaziune fiscală. Suma a depășit 7 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
siveco
actiuni
socol
angajati