Sebastian Vlădescu, audiat la DIICOT

Sebastian Vlădescu, audiat la DIICOT
scris 5 oct 2016

Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu s-a prezentat miercuri la DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul Rompetrol II în care este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Sebastian Vlădescu a fost pus sub acuzare pe 17 iunie în dosarul Rompetrol II, alături de foștii miniștri Dan Ioan Popescu, Mihai Tănăsescu și Gheorghe Pogea. Tot atunci, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile ale acestora. Vlădescu a deținut de două ori funcția de ministru de Finanțe în perioadele 22 august 2005 - 5 aprilie 2007 și decembrie 2009 -septembrie 2010.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre persoanele vizate în dosarul Rompetrol 2 mai sunt Sorin Marin, Alexandru Nicolcioiu, fost director general al Petromidia și fost președinte al Consiliului de Administrație al Rompetrol Rafinare, în prezent  șef al diviziei de Rafinare și Petrochimiei în KMG (fostul Rompetrol Grup), Eric Florin Chiș, fost vicepreședinte al grupului Rompetrol și fost acționar, și Adrian Volintiru, fost președinte al AVAS în perioada noiembrie 2012 - noiembrie 2013, fost secretar de stat în Ministerul Economiei și fost director financiar al Rompetrol.

Potrivit procurorilor, în 1998, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat transfrontalier care a avut drept scop desfășurarea unor ample activități infracționale în vederea inducerii în eroare a autorităților române cu ocazia încheierii și derulării unor contracte de privatizare, folosirea și însușirea sumelor de bani ce erau destinate bugetului consolidat al statului, neevidențierea în actele contabile ale societăților pe care le controlau a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor realizate, spălarea sumelor de bani rezultați din activitățile infracționale și externalizarea fondurilor astfel obținute din activitățile infracționale.

Percheziții DNA într-un dosar privind fapte de corupție și contrabandă. Sunt vizate instituții din Portul Constanța CITEȘTE ȘI Percheziții DNA într-un dosar privind fapte de corupție și contrabandă. Sunt vizate instituții din Portul Constanța

Anchetatorii susțin că grupul infracțional a urmărit dispariția creanțelor statului din evidența contabilității publice (creanțele Libia și Turkmenistan) delapidarea sumelor cuvenite bugetului de stat și însușirea acestora de către persoane care făceau parte din grupul Rompetrol, în acest sens fiind adoptată în 2003 și o OUG prin care obligațiile bugetare restante ale Rompetrol Rafinare, în valoare de aproximativ 603 milioane de dolari, au fost convertite în obligațiuni subscrise de către Ministerul Finanțelor Publice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
diicot
sebastoian vladescu