Record de peste 9,4 milioane de bilete vândute pentru Jocurile Olimpice 2024

Record de peste 9,4 milioane de bilete vândute pentru Jocurile Olimpice 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au vândut peste 9,4 milioane de bilete până miercuri, când au mai rămas doar patru zile până la ceremonia de închidere, iar acesta este deja un record istoric, informează agenția EFE.

Cifrele au fost date publicității de directorul general al Comitetului de Organizare Paris-2024, Etienne Thobois, care a subliniat într-un interviu acordat postului de radio France Info că recordul Jocurilor Olimpice de la Atlanta (1996) a fost ''doborât" atunci când s-a atins pragul de 8,7 milioane de bilete vândute, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ANPC a controlat peste 700 de producători, distribuitori sau comercianți de apă minerală naturală sau apă de izvor. Au fost date amenzi de două milioane de lei CITEȘTE ȘI FOTO ANPC a controlat peste 700 de producători, distribuitori sau comercianți de apă minerală naturală sau apă de izvor. Au fost date amenzi de două milioane de lei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"'Suntem foarte departe'', a subliniat Thobois, care a adăugat că ''mai sunt unele oportunități'', deși nu a oferit un număr, pentru anumite competiții și pentru ceremonia de închidere care va avea loc duminică pe Stade de France.

Evenimentul va fi așadar diferit față de ceremonia de deschidere, care pentru prima dată în istoria Jocurilor moderne a fost organizată în afara unui stadion, pe un tronson al fluviului Sena care străbate centrul Parisului.

În perspectiva Jocurilor Paralimpice 2024, care vor avea loc în perioada 28 august - 8 septembrie, vor fi în total 2,8 milioane de bilete disponibile, dintre care 1,3 milioane au fost deja vândute.

Întrebat despre atacurile cibernetice la care a fost supus Grand Palais, locul de desfășurare al unor competiții precum scrima și taekwondo, Thobois a insistat că facilitățile sau infrastructura Jocurilor ''nu au fost deloc afectate''.

El a subliniat că organizatorii JO 2024 lucrează cu companii implicate în sisteme informatice și tehnice, precum Orange și Atos, precum și cu Agenția Națională de Securitate a Sistemelor Informaționale (ANSSI) pentru a aborda aceste situații.

"În fiecare zi sunt oameni care încearcă să intre în sistemul nostru'', dar "sistemul rezistă" datorită "acțiunii echipei", a spus oficialul francez.

Atacurile au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Grand Palais a declarat într-un comunicat difuzat marți că nu a detectat nicio extragere de date sau vreun impact asupra infrastructurii ori asupra probelor olimpice.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocurile olimpice 2024
bilete