FOTO Pas important pentru noul stadion din Iași, investiție de peste 110 milioane de euro

FOTO Pas important pentru noul stadion din Iași, investiție de peste 110 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că noul stadion al orașului va costa peste 110 milioane de euro, va avea 24.000 de locuri și va fi construit la marginea municipiului, în zona Antibiotice.

Edilul ieșean a anunțat că proiectul de realizare a unui stadion de nivel european la Iași mai face un pas important, chiar dacă ”unii cârcotași mai tulbură liniștea”, întrucât aceștia nu mai cred în promisiunile primăriei, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Cel mai mare lanț turcesc de magazine pentru ceasuri și bijuterii intră în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cel mai mare lanț turcesc de magazine pentru ceasuri și bijuterii intră în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Mihai Chirica susține că a semnat contractul și ordinul de începere a serviciilor de actualizare a proiectului Stadionului Municipal ”Regele Ferdinand I”, noua arenă urmând a fi amplasată la marginea municipiului.

Chirica susține că municipalitatea are la dispoziție un teren de 45 de hectare, dar și suma de 100 milioane de lei pentru a începe lucrărilor. Banii reprezintă un împrumut bancar.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptați de Consiliul Local, capacitatea noii arene va fi de circa 24.000 de locuri, iar valoarea totală a investiției este estimată la 550 de milioane de lei, adică aproximativ 113 milioane de euro.

Edilul Mihai Chirica afirmă că din punct de vedere arhitectural, noul stadion va fi inspirat din ”geometria” coroanei Regelui Ferdinand I.

Red Ventures vinde CNET către Ziff Davis la un preț surprinzător de mic CITEȘTE ȘI Red Ventures vinde CNET către Ziff Davis la un preț surprinzător de mic

Primarul Iașiului a precizat că stadionul va avea restaurant, cafenea, un muzeu dedicat echipei FC Politehnica lași, un fan shop și un magazin cu articole sportive.

De asemenea, vor fi asigurate locuri de parcare, spații comerciale, zone de alimentație publică și grupuri sanitare.

În ultimii ani, Primăria Iași a prezentat mai multe planșe cu proiectul noului stadion, amplasamentul fiind stabilit inițial în zona Moara de Vânt unde se construiește noul Spital Regional de Urgențe.

FOTO Pas important pentru noul stadion din Iași, investiție de peste 110 milioane de euro
viewscnt
Afla mai multe despre
stadion
iasi
mihai chirica