Record de căldură doborât în Japonia după 126 de ani

Record de căldură doborât în Japonia după 126 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Japonia a înregistrat în 2024 cea mai caldă lună iulie de când au fost introduse statistici comparabile în urmă cu 126 de ani, a anunțat agenția meteorologică japoneză, citată de AFP.

Temperaturile din întreaga țară au fost cu 2,16 grade Celsius peste medie, depășind recordul din iulie 2023, care a fost de 1,91°C peste medie, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
BCR anunță un profit în creștere cu aproape o cincime în primul semestru și o creștere a creditelor CITEȘTE ȘI BCR anunță un profit în creștere cu aproape o cincime în primul semestru și o creștere a creditelor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Aceasta este cea mai mare cifră de când au început statisticile în 1898", a anunțat joi Agenția meteorologică japoneză (JMA), adăugând că valorile termice au fost "considerabil mai ridicate" în întreaga țară.

Din 153 de posturi de observație din Japonia, 62 au depășit recordul de temperatură medie pentru luna iulie în acest an.

Un sistem de înaltă presiune deasupra Oceanului Pacific și "aerul cald din sud" care a cuprins părțile nordice ale arhipelagului nipon au contribuit la această situație, a declarat JMA.

Începând din aprilie, 59 de persoane au murit din cauza insolației în Japonia, potrivit agenției de gestionare a dezastrelor.

Umbrelele de soare și gulerele răcoritoare au devenit o obișnuință pe străzi, în special la Tokyo, unde Jiro Kan, un artist stradal în vârstă de 56 de ani, a fost intervievat de AFP în cartierul turistic Asakusa.

"După ce am stat aici timp de două ore, sunt atât de transpirat încât îmi pot stoarce cămașa la propriu. Sunt ud leoarcă", a spus el.

"Oamenii obișnuiți cu căldura mai uscată, cum ar fi în Statele Unite, găsesc căldura și umiditatea din Japonia mai greu de suportat", a adăugat el.

Ministerul Energiei - record de contracte de finanțare pentru modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice CITEȘTE ȘI Ministerul Energiei - record de contracte de finanțare pentru modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice

Luna trecută, prefectura Shizuoka, situată la sud-vest de Tokyo, a fost prima din Japonia în care mercurul a atins 40°C în acest an, depășind cu mult pragul de 35°C corespunzător definiției date de autoritățile meteorologice nipone pentru o zi "extrem de caldă".

Valurile de căldură devin din ce în ce mai frecvente în întreaga lume, iar duminică, 21 iulie 2024, a fost cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor, potrivit rețelei europene de monitorizare meteorologică Copernicus. 

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
caldura