Phoenix IT și asocierea formată din Logika IT și Producton SRL București vor furniza echipamente și licențe software pentru platforma centrală a sistemului taxare din cadrul Regiei Autonome de Transport București (RATB). Cu o durată de 7 luni, contractul a fost atribuit pentru 3,34 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 6,67 milioane de lei, fără TVA.
La licitație au mai depus oferte Kapsch România, S&T România, UTI Grup și asocierea formată din Maguay Computers și Aegeria Business Consulting.
Pentru 2,36 milioane de lei, fără TVA, Phoenix IT va furniza licențele software pentru platforma centrală a sistemului taxare.
CITEȘTE ȘI Orange, RCS&RDS, Telekom, Vodafone și alți 10 ofertanți vor să fie aleși pentru aplicația smartphone care îi va anunța pe călătorii RATB despre traseu și cât trebuie să aștepte în stațieEchipamentele hardware vor fi livrate de asocierea formată din Logika IT și Producton SRL București pentru 980.000 lei, fără TVA, de la un estimat de 3,67 milioane de lei, fără TVA.
“Scopul proiectului de ansamblu este înlocuirea echipamentelor actuale cu echipamente de generație actuală și versiuni ale aplicațiilor software pentru sistemele de operare, baza de date și backup, de asemenea actuale, precum și dezvoltarea unei soluții tehnice bazată pe virtualizare”, se arată în caietul de sarcini al licitației consultat de Profit.ro.
Platforma actuală de taxare a RATB include două servere de baze de date redundante (pe care rulează sistemele de operare Solaris 10 și Oracle 8i), două servere de aplicație la care se conectează centrele de emitere și reîncărcare a cardurilor de călătorie, casieriile comerciale, calculatoarele operatorilor din back-office și terminalele mobile de control, un server pentru reîncărcare online și plata cu cardul bancar a titlurilor de călătorie, un server pentru descărcarea tranzacțiilor de la terminalele de control și centrele de reîncărcare carduri, un server de raportare, un echipament de stocare și backup conectat la serverele de baze de date, mai multe echipamente de conectare la rețea și surse de alimentare (UPS-uri).