Pompierii, inclusiv cei români, se luptă în Grecia să stăpânească două incendii de vegetație în apropiere de Atena

Pompierii, inclusiv cei români, se luptă în Grecia să stăpânească două incendii de vegetație în apropiere de Atena
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2024

Locuitorii din două zone din apropierea Atenei au primit ordin să fie evacuați duminică, în timp ce zeci de pompieri, inclusiv români, se luptau să stăpânească flăcările alimentate de vânturile puternice și temperaturile ridicate.

În apropierea satului Varnava, la 35 km nord de capitală, mai mult de 190 de pompieri încercau să stăpânească un incendiu care ajunsese la case până spre sfârșitul după-amiezii. Ei au fost sprijiniți de 40 de camioane, 11 bombardiere cu apă și cinci elicoptere, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Autoritățile de la București au informat că și pompierii români aflați în Grecia acționează pentru stingerea acestui incendiu de vegetație uscată și pădure, în apropierea localității Varnava, situată în prefectura Attica. "La acest eveniment intervin toate mijloacele tehnice alocate acestei misiuni: trei mașini de stingere incendii de pădure, o mașină de stingere de mare capacitate (10.000 l apă), precum și o cisternă de 30.000 litri”, precizează un comunicat DSU. Misiunea este îngreunată de terenul accidentat, ceea ce face dificilă mobilitatea echipelor de pompieri. De asemenea, temperaturile ridicate și umiditatea scăzută favorizează extinderea acestor tipuri de incendii. În perioadele de secetă, această vegetație arde rapid, facilitând răspândirea focului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Incursiunea ucraineană vizează \ CITEȘTE ȘI Incursiunea ucraineană vizează "destabilizarea" Rusiei, afirmă Kievul

Pe de altă parte, echipele de pompieri din Grecia se luptau cu un incendiu într-o zonă împădurită din apropierea orașului Megara, la vest de Atena.

Incendiile au trimis un fum dens de culoare maro peste unele părți ale Atenei.

Alte câteva regiuni din Grecia sunt în alertă maximă duminică și luni din cauza riscului de incendii.

Sute de incendii de vegetație au izbucnit în Grecia în această vară, care tocmai a înregistrat cele mai fierbinți luni iunie și iulie după cea mai caldă iarnă. Ca și în alte părți ale Mediteranei, oamenii de știință au asociat vremea tot mai caldă și uscată cu schimbările climatice.

Kostas Lagouvardos, directorul de cercetare al Observatorului din Atena, a declarat că următoarele zile vor fi critice. "Ceea ce face ca situația să fie atât de periculoasă este seceta prelungită și temperaturile foarte ridicate care durează mult timp", a declarat el pentru televiziunea de stat ERT, potrivit Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii grecia