Incendii de pădure în Mehedinți și Vâlcea. Pompierii intervin cu elicopterele

Incendii de pădure în Mehedinți și Vâlcea. Pompierii intervin cu elicopterele
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2024

Două elicoptere Black Hawk intervin, duminică, pentru stingerea incendiilor forestiere produse în județele Mehedinți și Vâlcea. Ambele incendii se manifestă în zone extrem de greu accesibile, intervenția pompierilor fiind dificilă. În Mehedinți, focul a izbucnit de vineri și s-a extins pe mai mult de șapte hectare, incusiv la o pădure de salcâm.

”În aceste momente, 2 elicoptere Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acționează pentru stingerea incendiilor forestiere produse în județele Mehedinți și Vâlcea, în zone greu accesibile resurselor de intervenție de la sol”, a transmis, duminică, Inspectoratul General al Aviației (IGAv), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Sursa citată a precizatb că, în sprijinul pompierilor de la I.S.U. Mehedinți, în zona localității Svinița, echipajul elicopterului Black Hawk nr. 274 a reușit să lanseze peste 17 tone de apă asupra zonelor cuprinse de incendiu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Incursiunea ucraineană vizează \ CITEȘTE ȘI Incursiunea ucraineană vizează "destabilizarea" Rusiei, afirmă Kievul

Elicopterul 270 a început misiunea în zona localității Olănești, urmând să intervină pentru limitarea propagării și lichidarea incendiului, în sprijinul pompierilor de la I.S.U. Vâlcea.

”Misiunile elicopterelor vor continua până când incendiile vor fi lichidate”, anunță IGAv.

Incendiul din județul Mehedinți a izbucnit de vineri și se manifestă în zona localității Svinița

”Intervenția este îngreunată de terenul abrupt, zona fiind una greu accesibilă, incendiul afectând și o pădure de salcâm. În aceste momente incendiul se manifestă în mare parte în zona stâncilor, o zonă greu accesibilă pentru echipajele de intervenție”, a transmis ISU Mehedinți.

Incendiul s-a extins pe o suprafață mai mare de 7 hectare.

În județul Vâlcea, focul se manifestă în Masivul Buila, într-o zonă greu accesibilă. Flăcările au izbucnit duminică.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii vegetatie
incendii padure