VIDEO Ambasadoarea SUA ne mai temperează ușor: Mai trebuie parcurși pași importanți pentru a stabili dacă România este într-adevăr eligibilă pentru Visa Waiver. Dacă aveți toate condițiile, e posibil în 2025

VIDEO Ambasadoarea SUA ne mai temperează ușor: Mai trebuie parcurși pași importanți pentru a stabili dacă România este într-adevăr eligibilă pentru Visa Waiver. Dacă aveți toate condițiile, e posibil în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:52

Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a transmis, după o întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu, că pentru a intra în programul Visa Waiver, pe lângă scăderea ratei de refuz a vizelor, România mai trebuie să arate partenerilor americani că a îndeplinit măsurile de securitate și schimb de informații convenite în vederea acestui program. 

”Mai trebuie parcurși o serie de pași importanți în următoarele luni pentru a stabili dacă România este într-adevăr eligibilă pentru a participa la Programul Visa Waiver. Anticipăm că vor avea loc noi consultări între cele două guverne, mai târziu în această toamnă, pentru a analiza adoptarea de către România a unei serii de măsuri de securitate convenite anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ FOTO Incendiu la Cinematograful Gloria din București CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Incendiu la Cinematograful Gloria din București
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

În cazul în care guvernul SUA ia o decizie favorabilă pentru a include România în programul său Visa Waiver, anticipăm că va exista o perioadă de pregătire atentă și de partajare a informațiilor publice, înainte de a putea fi implementate orice modificări ale cerințelor actuale de viză”, a spus ambasadoarea SUA, întrebată care este stadiul programului Visa Waiver.

Aceasta a adăugat: ”Datele privind ratele de refuz de viză pentru toate țările aspirante la scutire de viză sunt de obicei publicate cel târziu în ianuarie. Dacă toate condițiile și pregătirile decurg cu succes, programul ar putea intra în vigoare cândva în 2025”.

Cora, care și-a vândut magazinele locale către Carrefour, rămâne în România cu procese. Pierde acum și la a doua instanță procesul pentru o amendă CITEȘTE ȘI Cora, care și-a vândut magazinele locale către Carrefour, rămâne în România cu procese. Pierde acum și la a doua instanță procesul pentru o amendă

Întrebată ce pași mai trebuie să facă România, ambasadoarea a arătat că există o serie de pași în ceea ce privește securitatea și schimbul de informații, iar SUA și România au semnat câteva acorduri cu privire la ce anume trebuie implementat.

FOTO Au fost semnate contractele pentru construcția stadioanelor ”Gheorghe Hagi\ CITEȘTE ȘI FOTO Au fost semnate contractele pentru construcția stadioanelor ”Gheorghe Hagi" și ”Nicolae Dobrin”

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru a anunțat azi că România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

”Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, afirmă Muraru, care apreciază că din prima parte a anului viitor, românii vor putea călători fără vize în Statele Unite.

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, de asemenea, că România se află în prezent sub procentul de 3% de respingere a cererilor cetățenilor români pentru vize în SUA, criteriu necesar ca țara noastră să fie admisă în programul Visa Waiver. 

De asemenea, în vară, premierul Ciolacu susținea că până la finalul acestui an românii vor putea călători în SUA fără a avea nevoie de vize.

Mai mult, fostul premier și actual președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis următoarele: ”Anunț cu bucurie vestea includerii României în programul Visa Waiver al SUA, care va permite românilor, ca din 2025, să călătorească fără vize în Statele Unite”.

viewscnt
Afla mai multe despre
vize
sua
kathleen kavalec
ambasadoare