Ion Mihai Pacepa, fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) al României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu, a decedat, la vârsta de 92 de ani, în SUA, unde ceruse azil politic în 1978.

Având diverse probleme de sănătate în ultimii ani, el se afla la acest moment în spital, la terapie intensivă, fiind infectat cu COVID-19, relatează publicația americană wnd.
3 aprilie - Eveniment Profit Health.forum - Sănătate nouă
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Informația este prezentată și de publicația The Epoch Times, cu ideea "COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut să facă o recompensă de 2 milioane de dolari și două echipe de asasini plătite de România", cu referire la informațiile vehiculate conform cărora, după fuga în SUA, regimul comunist al lui Nicolae Ceaușescu ar fi pus un premiu de două milioane de dolari pe capul său, iar Securitatea ar fi oferit teroristului Ilici Ramirez Sanchez - Carlos Șacalul 1 milion de dolari pentru a-l omorî pe general în SUA.

După ce a cerut azil politic în Statele Unite, Pacepa a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca "o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite", Pacepa obținând și cetățenia americană.

Printre altele, în 1987, Pacepa a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentală care a dezvăluit viața de la curtea unui dictator comunist. Red Horizons a fost tradusă în românește ca: Orizonturi roșii: Cronicile unui spion comunist, republicată în 27 de țări.