Trump vrea să mute trupe din Germania în Europa de Est - surse

Politic   
Trump vrea să mute trupe din Germania în Europa de Est - surse

Președintele american, Donald Trump, ia în considerare retragerea unor trupe americane din Germania și redistribuirea acestora în Europa de Est, conform The Telegraph.

Trump analizează posibilitatea de a retrage aproximativ 35.000 de membri activi ai personalului din Germania, într-o mișcare care ar deteriora și mai mult relațiile dintre SUA și Europa, arată G4Media.

Urmărește-ne și pe Google News
Canada dă un răspuns dur SUA - Blochează importurile de la Smithfield, cu investiții strategice și în România CITEȘTE ȘI Canada dă un răspuns dur SUA - Blochează importurile de la Smithfield, cu investiții strategice și în România

Președintele american, care a avertizat în mod repetat că Europa trebuie să se angajeze mai mult în capacitățile sale defensive, devine din ce în ce mai frustrat de faptul că blocul european „presează spre război”, au declarat surse apropiate administrației.

Aproximativ 160.000 de militari activi sunt staționați în afara Statelor Unite, dintre care o mare parte în Germania.

China, ieșire furioasă: Suntem pregătiți să luptăm până la capăt în orice tip de război cu SUA! CITEȘTE ȘI China, ieșire furioasă: Suntem pregătiți să luptăm până la capăt în orice tip de război cu SUA!

„Trump este furios că ei [Europa] par să preseze pentru război”, a declarat o sursă apropiată Casei Albe.

Brian Hughes, un purtător de cuvânt al securității naționale a SUA, a declarat: „Deși niciun anunț specific nu este iminent, armata SUA ia întotdeauna în considerare redistribuirea trupelor în întreaga lume pentru a răspunde cât mai bine amenințărilor actuale la adresa intereselor noastre”.

România și Polonia se pregătesc să producă împreună arme CITEȘTE ȘI România și Polonia se pregătesc să producă împreună arme

Potrivit surselor citate, Trump ia în considerare repoziționarea unor trupe americane în Europa, astfel încât acestea să se concentreze asupra țărilor NATO care și-au majorat cheltuielile de apărare.

Aceasta face parte din planurile administrației de a redesena angajamentul NATO într-un mod care să favorizeze țările membre cu cheltuieli de apărare mai mari.

Trump a criticat în repetate rânduri țările NATO pentru că nu îndeplinesc obiectivul actual de cheltuieli de 2%, susținând că disparitatea pune o povară nedreaptă asupra Statelor Unite.

Trump trage primele focuri în războiul comercial. Europa se pregătește. Ce înseamnă pentru România CITEȘTE ȘI Trump trage primele focuri în războiul comercial. Europa se pregătește. Ce înseamnă pentru România

Joi, el a sugerat că SUA ar putea să nu apere aliații NATO care nu îndeplinesc obiectivele sale de cheltuieli, ca parte a unei reorganizări majore a alianței.

Vorbind cu reporterii în Biroul Oval, el a spus: „Când am venit la NATO, când am avut prima mea întâlnire, am observat că oamenii nu își plăteau deloc facturile și am spus că ar trebui să aștept până la a doua mea întâlnire”.

„Și am făcut-o. Și am adus vorba despre asta și am spus: „Dacă nu vă plătiți facturile, nu vom participa. Nu vă vom proteja”.

VIDEO Trump a promis să pună „steagul american pe Marte” CITEȘTE ȘI VIDEO Trump a promis să pună „steagul american pe Marte”

În timpul primului său mandat, Trump a ordonat retragerea a aproape 12.000 de soldați din Germania, unde SUA aveau mai multe facilități militare importante, inclusiv baza aeriană Ramstein, sediul Comandamentului european al SUA.

Dar mișcarea a fost oprită de Joe Biden pe fondul unor critici generalizate din partea Congresului.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
armata
trump
nato