Trump își intensifică atacurile asupra lui Harris; Usher, Lizzo contribuie cu popularitatea lor la susținerea lui Harris

Trump își intensifică atacurile asupra lui Harris; Usher, Lizzo contribuie cu popularitatea lor la susținerea lui Harris
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 16:55

Republicanul Donald Trump și-a intensificat atacurile verbale asupra democratei Kamala Harris, sâmbătă, în timp ce vicepreședinta s-a bazat pe celebrități pentru a genera entuziasm în campania sa, ambele tabere curtând votanții timpurii, relatează Reuters.

Harris și Trump sunt practic la egalitate în cele mai competitive state, iar mulți americani votează deja prin corespondență sau în persoană, cu doar 17 zile înainte de alegerile din 5 noiembrie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Sâmbătă, Harris a susținut un miting pentru mobilizarea alegătorilor în Detroit, Michigan, în prima zi de vot anticipat din oraș, alături de Lizzo, rapperul născut în Detroit, care a spus că votul este crucial într-un stat în care marjele subțiri pot decide rezultatul alegerilor.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Mai târziu, în Atlanta, Harris a apărut împreună cu cântărețul pop Usher.

”Acesta este statul decisiv dintre toate statele decisive, așa că fiecare vot contează aici”, a spus Lizzo.

El a respins ideea că America nu este pregătită pentru o femeie președinte, spunând: ”Este timpul”, făcând referire la unul dintre cele mai mari hituri ale sale. Voturile din câteva state-cheie, unde candidații ambelor partide au sprijin puternic și rezultatele electorale au fost strânse în ciclurile electorale anterioare, sunt cele care probabil vor decide alegerile.

La Latrobe, Pennsylvania, Trump și-a intensificat atacurile personale asupra lui Harris, o practică de care unii dintre consilierii săi se tem că ar putea aliena alegătorii indeciși.

Trump a spus că Harris este ”mai la stânga” decât senatorii democrați Elizabeth Warren și Bernie Sanders.

”Trebuie să-i spuneți Kamalei Harris că v-a ajuns, că pur și simplu nu mai puteți suporta. Nu te putem suporta, ești un vicepreședinte de rahat.”

Pe măsură ce mulțimea aplauda, Trump a adăugat: ”Kamala, ești concediată, ieși de aici, ești concediată”.

Trump a promovat evenimentul său de la Latrobe ca începutul argumentului său final către alegători, dar a deviat rapid de la discursul pregătit, povestind o întâmplare despre eroul local Arnold Palmer, care a inclus un comentariu nepotrivit despre organele genitale ale legendarului jucător de golf.

”Se ducea la duș cu ceilalți profesioniști, ieșeau de acolo și spuneau: 'Oh, Doamne, asta e de necrezut'”, a spus el.

Echipa de campanie a lui Harris a reacționat rapid la comentarii.

”Argumentul final al lui Trump în Pennsylvania este literalmente o prostie. Într-un discurs la un miting din Pennsylvania, promovat de echipa sa de campanie ca 'începutul argumentului său final în ultima etapă', Donald Trump s-a concentrat pe subiectul cel mai important pentru alegători în aceste alegeri: anatomia unui jucător de golf decedat”, a spus campania într-o declarație.

Atât în Detroit, cât și în Atlanta, Harris și-a îndemnat susținătorii să depună un efort maxim pentru a câștiga.

”În ziua alegerilor, nu vrem să avem regrete legate de ceea ce am fi putut face în aceste 17 zile”, le-a spus ea celor aproximativ 300 de alegători care plănuiau să meargă împreună la un centru de votare anticipată.

Ea a spus că votul anticipat a stabilit deja recorduri în Georgia și Carolina de Nord și a provocat Detroitul – un oraș cunoscut pentru producerea de înregistrări muzicale – să urmeze exemplul.

Următoarea oprire a lui Harris a fost Atlanta, Georgia, pentru un miting cu o altă legendă muzicală, Usher, care a făcut o pauză în cadrul unui turneu de trei concerte în sudul orașului pentru a îndemna alegătorii să meargă din ușă în ușă și să-și convingă vecinii și prietenii să voteze.

”Fiecare apel contează. Fiecare conversație contează. Toate fac diferența în închiderea acestei curse... Tot ceea ce facem în următoarele 17 zile va afecta viitorul copiilor noștri, al nepoților noștri, al celor pe care îi iubim cel mai mult”, a spus el.

Harris, vorbind în fața a aproximativ 11.000 de oameni la un centru de muzică din Atlanta, l-a criticat pe Trump pentru a doua zi consecutiv pentru anularea unor evenimente și pentru evitarea unei alte dezbateri prezidențiale, pe care a numit-o ”oboseală”.

”Când răspunde la o întrebare sau vorbește la un miting, ați observat că tinde să devieze și să bată câmpii și, în general, pentru viața lui, nu poate să termine o idee?” a spus ea.

”El o numește 'țesătură'. Dar cred că noi, aici, îi vom spune nonsens.”

Harris va avea nevoie de rezultate puternice în orașele majoritar non-albe precum Detroit și Atlanta și în suburbiile lor pentru a repeta victoriile din 2020 ale președintelui Joe Biden în Michigan și Georgia.
Trump încearcă să profite de ceea ce consideră a fi o poziție îmbunătățită în sondajele de opinie, care arată o cursă strânsă. Unii alegători au deja buletinele de vot trimise prin poștă în statul care este cel mai mare premiu în ziua alegerilor dintre statele indecise și ar putea înclina balanța în cursa din 2024.

Votul anticipat începe, de asemenea, sâmbătă în Nevada, unde fostul președinte Barack Obama intenționează să facă campanie pentru Harris în Las Vegas.
Ambii candidați din 2024 și-au petrecut ziua de vineri în Michigan, schimbând replici acide despre aptitudinile lor pentru funcție. Trump, în vârstă de 78 de ani, a respins acuzațiile lui Harris că ar fi epuizat de ritmul în care se desfășoară ultimele zile ale campaniei. Harris va împlini 60 de ani duminică.

Trump a spus că nu a anulat niciun eveniment. Totuși, un eveniment al Asociației Naționale a Armelor din 22 octombrie în Savannah, Georgia, la care urma să participe, a fost anulat, potrivit organizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri sua
kamala harris
donald trump