Spania a arestat trei pro-ruși care efectuau atacuri cibernetice în scopuri teroriste

Spania a arestat trei pro-ruși care efectuau atacuri cibernetice în scopuri teroriste
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2024

Trei hackeri pro-ruși au fost arestați pentru presupuse atacuri cibernetice împotriva Spaniei și a altor țări NATO în scopuri teroriste, a declarat sâmbătă poliția spaniolă, potrivit Reuters, preluată de Hotnews.

Suspecții au fost reținuți pentru presupusa lor participare la atacuri cibernetice de tip DDoS (distributed denial of service) împotriva instituțiilor publice și sectoarelor strategice, a declarat Garda Civilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministru, despre cei care caută PET-uri în gunoaie: Între 5.000 și 6.000 de români pun o pâine pe masă datorită sistemului de garanție-returnare. E greșit să amendezi CITEȘTE ȘI Ministru, despre cei care caută PET-uri în gunoaie: Între 5.000 și 6.000 de români pun o pâine pe masă datorită sistemului de garanție-returnare. E greșit să amendezi
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Autoritățile spaniole nu au făcut publică identitatea celor trei hackeri și nici nu a precizat dacă au fost inculpați.

Atacurile cibernetice ar fi fost efectuate împotriva paginilor web ale organizațiilor publice și private din sectoarele guvernamentale, infrastructurilor critice și serviciilor esențiale din țările care sprijină Ucraina în conflictul cu Rusia, a precizat aceasta.

Primăria Sectorului 3 vrea să se împrumute cu 100 de milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor CITEȘTE ȘI Primăria Sectorului 3 vrea să se împrumute cu 100 de milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor

Poliția a publicat pe platforma de socializare X o înregistrare video a unei descinderi la domiciliul unuia dintre suspecți, în care un steag cu secera și ciocanul din era sovietică era montat pe un perete.

„Aceste atacuri informatice au fost organizate de grupul hacktivist NoName057(16), (care a început) după invazia Ucrainei de către Rusia și (care a fost) unul dintre cele mai active”, a afirmat Garda Civilă într-o declarație de presă.

În propriul manifest de înființare, acest grup recunoaște că „va răspunde proporțional ca răspuns la acțiunile ostile și deschis antirusești ale rusofobilor occidentali”.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri pro-ruși
atacuri cibernetice rusia