Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacuri aeriene nocturne asupra regiunilor de frontieră

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacuri aeriene nocturne asupra regiunilor de frontieră
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2024

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc de atacuri aeriene nocturne asupra regiunilor lor de frontieră, oficialii ucraineni afirmând că două persoane au murit și patru au fost rănite în regiunea Sumî, iar Rusia afirmând că trei civili au fost răniți în Belgorod, relatează Reuters, citat de News.ro.

Doi copii se numără printre persoanele rănite în Sumî, a declarat duminică administrația militară a regiunii din nord-estul Ucrainei. Mai multe locuințe și mașini au fost avariate, a spus aceasta.

Urmărește-ne și pe Google News

Peste graniță, în regiunea Belgorod din sud-vestul Rusiei, trei civili, inclusiv doi copii, au fost răniți în atacul aerian al Ucrainei, a declarat pe Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii. El a declarat că două case au fost distruse și peste 15 clădiri în total au fost avariate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Un grup de drone rusești a intrat în spațiul aerian al României până pe Lacul Razim. Armata Română a ridicat aeronavele F-16 CITEȘTE ȘI Un grup de drone rusești a intrat în spațiul aerian al României până pe Lacul Razim. Armata Română a ridicat aeronavele F-16

Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus peste noapte două drone lansate de Ucraina deasupra Belgorodului.

Atât regiunea Sumî, cât și Belgorod sunt supuse unor atacuri frecvente. Ambele părți neagă că ar viza civili, afirmând că atacurile vizează distrugerea infrastructurii celeilalte părți, esențială pentru eforturile de război.

Mii de civili au murit în acest război, pe care Rusia l-a început cu o invazie la scară largă asupra Ucrainei în februarie 2022. Milioane de ucraineni au fost, de asemenea, strămutați, în timp ce orașele și satele lor au devenit mormane de moloz.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
drone
atac drone