Proiectul care îi permitea președintelui să candideze pe lista unui partid a dispărut. Fenechiu, PNL: Ne-am retras semnăturile, proiectul nu mai există

Proiectul care îi permitea președintelui să candideze pe lista unui partid a dispărut. Fenechiu, PNL: Ne-am retras semnăturile, proiectul nu mai există
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:30

Senatorul Daniel Fenechiu (PNL) a declarat luni, despre proiectul care îi dădea posibilitatea președintelui să candideze pe lista unui partid, că cei doi inițiatori și-au retras semnăturile și proiectul nu mai există. Propunerea legislativă a fost depusă de el și de liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache.

”Ne-am retras semnăturile, proiectul nu mai există”, a spus senatorul PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Urmărește-ne și pe Google News

Daniel Fenechiu a precizat că a fost o ”propunere a PNL”. ”Ea este mai veche, o aveam încă din primăvara acestui an, la data respectivă s-a decis în coaliție să nu modificăm legislația electorală, decât după alegerile locale. A venit vara și am ajuns în septembrie, când am inițiat respectivul proiect”, a arătat senatorul liberal.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Conferința Profit.ro E-Commerce - Bogdan Dumea, secretar de stat, Ministerul Digitalizării: Economia digitală ar putea contribui în 2030 cu 10% la PIB. Deschiderea bazelor de date, pas important pentru firme CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro E-Commerce - Bogdan Dumea, secretar de stat, Ministerul Digitalizării: Economia digitală ar putea contribui în 2030 cu 10% la PIB. Deschiderea bazelor de date, pas important pentru firme

El a precizat că înainte de decizia Biroului Politic Național a luat decizia de a retrage proiectul de lege.

”Am avut o analiză a evoluției lucrurilor și am decis retragere înainte de decizia BEC care a dat decizia de interpretare”, a completat Fenechiu, precizând că au văzut și declarația președintelui Klaus Iohannis, din SUA, privind proiectul de lege.

Daniel Fenechiu a mai spus că președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu le-a cerut nici să depună proiectul de lege nici să îl retragă. ”A fost o analiză pe care am avut-o în PNL”, a arătat Fenechiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus iohannis
senat
daniel fenechiu