Nicușor Dan vrea referendum odată cu alegerile. Ce întrebări vor fi pe buletinul de vot

Nicușor Dan vrea referendum odată cu alegerile. Ce întrebări vor fi pe buletinul de vot
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 14:21

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat miercuri că își dorește să fie convocate referendumuri locale pe 24 noiembrie sau pe 1 decembrie, când urmează să aibă loc alegeri prezidențiale, respectiv parlamentare.

Temele pe care Nicoșor Dan vrea să-i consulte pe bucureșteni sunt alocarea fondurilor către municipalitate și sectoare și eliberarea autorizațiilor de construire în București.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Ambasada SUA în România lansează o campanie de combatere a dezinformării. Sfaturile americanilor pentru a descoperi știrile false CITEȘTE ȘI VIDEO Ambasada SUA în România lansează o campanie de combatere a dezinformării. Sfaturile americanilor pentru a descoperi știrile false
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

„24 noiembrie sau 1 decembrie, ca să nu putem lumea pe drumuri de mai multe ori”, a răspuns Nicușor Dan, întrebat într-o conferință de presă la ce date se gândește pentru referendumurile locale. El a precizat că va propune aprobarea organizării referendumurilor în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București. „Depinde de Consiliul General. (...) Trebuie să fie două referendumuri (...) - cum se împart banii între Primăria Capitalei și sectoare și cine dă autorizațiile de construire în București. Condiția legală este ca primarul să îl propună, Consiliul General să îl aprobe. (...) O să supun votului Consiliului General în următoarea ședință, care o să fie în 8, 9, 10, fie în 14 octombrie, aceste două referendumuri”, a explicat Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
referendum