Israelul a aruncat sâmbătă pliante peste Gaza care arată trupul lui Sinwar și un mesaj adresat Hamas

Israelul a aruncat sâmbătă pliante peste Gaza care arată trupul lui Sinwar și un mesaj adresat Hamas
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 19:45

Avioane israeliene au aruncat sâmbătă fluturași deasupra sudului Fâșiei Gaza, care arătau o imagine a liderului Hamas, Yahya Sinwar, decedat, cu mesajul ”Hamas nu va mai conduce Gaza”, repetând limbajul folosit de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, transmite Reuters.

Acțiunea a avut loc în timp ce atacurile militare israeliene au ucis cel puțin 32 de persoane în întreaga Fâșie Gaza și au strâns asediul în jurul spitalelor din Jabalia, în nordul enclavei, au declarat oficialii palestinieni din domeniul sănătății, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Cine își lasă armele și predă ostaticii va putea să plece și să trăiască în pace", se arată în fluturaș, scris în arabă, conform locuitorilor orașului sudic Khan Younis și imaginilor care circulă online.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Formularea din fluturaș era extrasă dintr-o declarație a lui Netanyahu de joi, după ce Sinwar a fost ucis de soldați israelieni care operau în Rafah, în sud, lângă granița cu Egipt, miercuri.

Comitetul de acțiune politică finanțat de Elon Musk pentru candidatura lui Donald Trump întâmpină dificultăți în unele state-cheie în a atinge obiectivele de campanie CITEȘTE ȘI Comitetul de acțiune politică finanțat de Elon Musk pentru candidatura lui Donald Trump întâmpină dificultăți în unele state-cheie în a atinge obiectivele de campanie

Atacul din 7 octombrie, planificat de Sinwar asupra comunităților israeliene acum un an, a ucis aproximativ 1.200 de persoane, iar alte 253 au fost răpite și aduse în Gaza ca ostatici, potrivit bilanțurilor israeliene.

Războiul ulterior al Israelului a devastat Gaza, ucigând peste 42.500 de palestinieni, iar alte 10.000 de morți, încă neînregistrați, sunt crezuți a fi sub dărâmături, potrivit autorităților sanitare din Gaza.

În tabăra Al-Maghzai, situată în centrul Fâșiei Gaza, un atac israelian asupra unei case a ucis 11 persoane, în timp ce un alt atac în tabăra Nuseirat a ucis alte patru persoane.

Cinci alte persoane au fost ucise în două atacuri separate în orașele Khan Younis și Rafah din sudul Fâșiei Gaza, au spus medicii, în timp ce șapte palestinieni au fost uciși în tabăra Shati, în nordul Fâșiei Gaza.

Târziu vineri, medicii au declarat că 33 de persoane, majoritatea femei și copii, au fost ucise, iar alte 85 au fost rănite în atacurile israeliene care au distrus cel puțin trei case în Jabalia. Armata israeliană a declarat că nu are informații despre acel incident.

Forțele israeliene au continuat operațiunile împotriva Hamas în întreaga enclavă, ucigând mai mulți combatanți în Rafah și Jabalia și dezmembrând infrastructura militară, au spus oficialii militari. Medicii palestinieni au raportat că cinci persoane au fost ucise sâmbătă în Jabalia.

ORDINE DE EVACUARE

Locuitorii și medicii au declarat că forțele israeliene au strâns asediul asupra Jabalia, cea mai mare dintre cele opt tabere istorice din enclavă, înconjurând-o, de asemenea, prin trimiterea de tancuri în orașele apropiate Beit Hanoun și Beit Lahiya și emițând ordine de evacuare pentru locuitori.

Oficialii israelieni au declarat că ordinele de evacuare au fost menite să separe combatanții Hamas de civili și au negat că ar exista vreun plan sistematic de a goli Jabalia sau alte zone din nord de civili.

Locuitorii și oficialii medicali au spus că forțele israeliene bombardează casele și asediază spitalele, împiedicând livrările de alimente și provizii medicale pentru a-i forța să părăsească tabăra.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că au refuzat ordinele armatei israeliene de a evacua spitalul sau de a lăsa pacienții, mulți dintre ei fiind în stare critică, fără supraveghere.

”Ocupația israeliană își intensifică țintirea sistemului de sănătate din nordul Fâșiei Gaza, prin asedierea și vizarea directă a Spitalului Indonezian, a Spitalului Kamal Adwan și a Spitalului Al-Awda în ultimele ore și insistă pe scoaterea lor din funcțiune", a spus Ministerul Sănătății din Gaza.

Acesta a raportat că doi pacienți aflați la terapie intensivă în Spitalul Indonezian au murit ”ca urmare a asedierii spitalului, a întreruperii energiei și a lipsei de provizii medicale".

Armata israeliană a declarat că forțele care operează în zonă au fost ”informate despre importanța de a minimiza daunele pentru civili și infrastructura medicală".

”Se subliniază că spitalul continuă să funcționeze fără întreruperi și la capacitate maximă și nu a fost vizat în mod intenționat", a spus armata.

viewscnt
Afla mai multe despre
fasia gaza
sinwar
hamas
razboi gaza