PNL, USR PLUS și UDMR au convenit marți seară asupra unui act adițional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție și că responsabilitate apoliticpă se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliție și a premierului. Documentul semnat în această seară de liderii politici poate fi văzut mai jos.
De asemenea, conform documentului, coaliția, premierul și membrii Guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitateas și agenda guvernamentală și a mebrilor guvernului, arată news.ro.
CITEȘTE ȘI A apărul topul Legal 500 al caselor de avocatură - ediția 2021. TZA e cea mai bine la clasată la nivel național, Laurențiu, Laurențiu și Asociații e alegerea de top dintre firmele din Transilvania”Comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate”, se arată în document.
Prim-ministrul nu va putea trimite președintelui cererea de revocare a unui membru al Guvernului decât după informarea prealabilă a formațiunii care l-a propus și pe baza argumentelor cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier, este o altă prevedere din varianta de lucru a documentului discutat în coaliție.
Performanța ministerială va fi evaluată periodic.
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)Ședințele coaliției se vor desfășura în fiecare luni, o dată la Cameră, o dată la Senat, indică documentul, care conține mai multe prevederi legate de ședințe, de stabilirea temelor, dar și de modul de stabilire a agenderi ședinței de Guvern.
Există și prevederi referitoare la colaborarea în plan parlamentar și la procedura de lucru în absența consensului în coaliție, la nivel parlamentar.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transferDe asemenea, sunt stabilite și priorități ale coaliției: vaccinarea, raportarea datelor privind vaccinarea, transparența, reforme în domeniul sănătății, reforma pensiilor speciale, legile justiției și operaționalizarea Comisiei de cod electoral.