Creșterea economică, în centrul discursului tronului

Creșterea economică, în centrul discursului tronului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Noul guvern laburist britanic se va concentra asupra măsurilor de "stimulare a creșterii", în discursul tronului de miercuri, care va marca deschiderea oficială a Parlamentului, a anunțat premierul Keir Starmer, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Discursul tronului, care este citit de rege, dar redactat de guvern, este ocazia pentru noul partid la putere de a-și expune prioritățile la Westminster, arată Agerpres.

De la Lincoln la JFK și Reagan - retrospectivă asupra asasinatelor sau tentativelor de asasinat ale președinților și candidaților la președinție din SUA CITEȘTE ȘI De la Lincoln la JFK și Reagan - retrospectivă asupra asasinatelor sau tentativelor de asasinat ale președinților și candidaților la președinție din SUA

Acesta va conține "primele măsuri ale guvernului pentru a reconstrui Regatul Unit", se scrie într-un comunicat publicat de Downing Street.

Laburiștii au obținut o victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare din 4 iulie, după 14 ani de guvernare conservatoare.

Guvernul va "pune creșterea economică în centrul programului său legislativ", indică textul.

FOTO Nicușor Dan anunță: BERD este interesată să finanțeze mijloace de transport în comun nepoluante CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță: BERD este interesată să finanțeze mijloace de transport în comun nepoluante

"Guvernul meu este hotărât să asigure stabilitatea care va stimula creșterea și va crea bogăție în fiecare colț al Regatului Unit", a declarat Keir Starmer, citat în document.

"Munca noastră este urgentă. Nu există timp de pierdut", a mai spus el.

Ministerele lucrează la "peste 35 de proiecte de lege". "Creșterea va ameliora prosperitatea țării noastre și nivelul de trai al lucrătorilor", promite Downing Street.

CONFIRMARE Canadienii de la Gabriel Resources au contestat decizia prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Canadienii de la Gabriel Resources au contestat decizia prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană

Este vorba în special de măsuri pentru a preveni repetarea creșterii prețurilor, printre care ale facturilor la energie, care au provocat "haos" pentru numeroase familii, unele adâncindu-se în "mizerie" în ultimii ani.

Alte măsuri vizează un control mai bun al cheltuielilor publice, cu o întărire a rolului organismului public de prognoză bugetară (OBR).

CONFIRMARE Datorită OCDE, până și RA-APPS își va selecta șefii conform regulilor guvernanței corporative. Actuala conducere rămâne deocamdată neafectată CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Datorită OCDE, până și RA-APPS își va selecta șefii conform regulilor guvernanței corporative. Actuala conducere rămâne deocamdată neafectată

De asemenea, va fi vorba despre construirea de noi locuințe și infrastructuri, precum și despre o forță care să controleze mai bine frontierele și să lupte împotriva imigrației ilegale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
premier