Comisia Europeană a clasat 12 proceduri de infringement la adresa României

Comisia Europeană a clasat 12 proceduri de infringement la adresa României
scris 29 iun 2018

Comisia Europeană a clasat 12 proceduri de infringement la adresa României, în perioada 4 mai – 18 iunie 2018, anunță MAE.

"În ședința Guvernului României din data de 28 iunie 2018 a fost prezentată Nota privind stadiul acțiunilor în constatarea neîndeplinirii obligațiilor declanșate de Comisia Europeană împotriva României. Documentul în cauză conține informații detaliate referitoare la acțiunile privind neîndeplinirea obligației de comunicare a măsurilor naționale de transpunere a directivelor UE și la acțiunile privind transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului UE, fiind evidențiate și demersurile necesar a fi realizate de către instituțiile de linie cu atribuții în domeniu. Nota cuprinde și rezultatele înregistrate în perioada 4 mai – 18 iunie 2018 în procedurile de transpunere și aplicare a actelor legislative ale Uniunii Europene. În perioada de referință, Comisia Europeană a clasat 12 proceduri de infringement, a suspendat decizia de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene într-o cauză și s-a desistat într-o cauză aflată deja pe rolul instanței europene -  aceasta din urmă va fi radiată", precizează MAE.

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, au fost notificate Comisiei Europene măsurile de transpunere a trei directive europene și a fost închis favorabil un dosar EU Pilot, scrie News.ro.

Gazul din Marea Neagră tulbură apele și la Budapesta și Washington. Ungaria cere intensificarea presiunilor internaționale asupra României pentru deblocarea producției offshore. Ambasada SUA la București trimite un mesaj CITEȘTE ȘI Gazul din Marea Neagră tulbură apele și la Budapesta și Washington. Ungaria cere intensificarea presiunilor internaționale asupra României pentru deblocarea producției offshore. Ambasada SUA la București trimite un mesaj

„România realizează demersuri active pentru a asigura transpunerea legislației europene în cea națională. La nivelul MAE, am urmărit și am reușit să creștem gradul de conștientizare la nivelul instituțiilor și autorităților publice a particularităților procedurilor de infringement și să accelerăm adoptarea actelor normative de transpunere. Împreună cu instituțiile competente în domeniile care fac obiectul acțiunilor, am întărit dialogul instituțional cu reprezentanții Comisiei Europene și am instituit și instituim acele măsuri necesare pentru evitarea sesizării Curții de Justiție a Uniunii Europene și pentru evitarea pronunțării unor hotărâri de condamnare a statului român“, a declarat Cristian Winzer, secretar de stat pentru relații interinstituționale și juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
infringement