Iubitorii de ciocolată au primit o veste proastă săptămâna aceasta: va deveni mai scump să își satisfacă pofta.
Costul boabelor de cacao angro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu iar producătorii pariază că prețurile pentru acest ingredient crucial al ciocolatei vor rămâne la un nivel ridicat până la finele lui 2024. Motivul principal este scăderea producției în Vestul Africii, o regiune care este responsabilă pentru două treimi din recolta mondială de boabe de cacao, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.
Ploile torențiale și un dăunător care afectează arborii de cacao au devastat culturile din Vestul Africii, provocând îngrijorări cu privire la aprovizionare. De asemenea, activitatea de procesare de boabe de cacao (o activitatea crucială pentru producția de ciocolată) a scăzut și ea la nivel mondial, ceea ce sugerează că fabricile au probleme în a obține volume adecvate de materie primă, potrivit lui Fuad Mohammed Abubakar, director la Ghana Cocoa Marketing Company UK.