Primii pământeni care au intrat în 2023 sunt locuitorii din Kiribati și Samoa din Pacific, urmați de cei din Noua Zeelandă.
Miezul nopții și intrarea în noul an 2023 a venit pentru localnicii din Kiribati și Samoa când în România era încă 2022 și era prânz. Peste o oră, noul an a venit în Noua Zeelandă și vor urma cei din Australia, arată Hotnews.
Pe rând, vor trece în noul an și țările Asiei de Est - din Japonia, China și cele două Corei, până în Filipine, Thailanda și Maldive. Urmează Asia Centrală și Orientul Mijlociu.
Primele țări europene care urmează să întâmpine 2023 sunt Rusia, țările din Caucaz, apoi vine rândul României, Ucrainei, Moldovei și al vecinilor din Balcani, dar și mare parte din continentul african.
Europa de Vest intră în 2023 cu o oră mai târziu.
În Statele Unite, pe coasta de est, noul an vine când în România 2023 se va fi instalat deja de 7 ore. Cei de pe coasta de vest, inclusiv Los Angeles-ul, vor întâmpina noul an duminică la ora 10:00, ora României.
CITEȘTE ȘI FOTO Cristiano Ronaldo, contract pe final de carieră cu un club surpriză, pe un salariu uriaș Ultimii locuitori care vor intra în noul an sunt cei din Hawaii, Tahiti și Samoa Americană. La ei, 2023 ajunge când în România va fi deja 1 ianuarie, ora 13:00, scrie News.ro.
Primul Revelion fără restricții din cauza COVID-19
Miliarde de oameni de pe tot globul se pregătesc să întâmpine anul 2023 cu primul Revelion fără restricții impuse de pandemia de coronavirus, după doi ani în care COVID-19 a afectat festivitățile de Anul Nou, notează Reuters.
Sydney va fi una dintre primele metropole ale lumii care va marca intrarea în 2023, atrăgând uriașe audiențe TV din întreaga lume, cu numărătoarea sa inversă și un gigantic foc de artificii deasupra emblematicei Opera House. Un curcubeu de culori va ilumina portul Sydney, 2.000 de focuri de artificii urmând să fie lansate de pe cele patru "pânze" ale Operei din Sydney și alte 7.000 din câteva puncte de pe Harbour Bridge, mai numeroase ca niciodată. Pentru prima dată în ultimii 12 ani vor fi lansate artificii de pe acoperișurile a patru clădiri, pentru a încadra spectacolul grandios, au anunțat organizatorii festivităților.
Înainte de pandemie, peste un milion de oameni participau la festivitățile de la Sydney, în timp ce un miliard de spectatori urmăreau din alte părți ale lumii.
CITEȘTE ȘI Top căutări 2022 - „De ce nu-s românii ca nemții?” vs "Nevasta mi-a spart contul, ce să fac, ajutor"Parisul va pune în scenă primul său foc de artificii de Anul Nou din 2019, după ce edițiile din 2020 și 2021 au fost anulate din cauza COVID-19. Un spectacol de artificii de 10 minute va începe la miezul nopții, 500.000 de persoane fiind așteptate să se adune pe celebrul bulevard Champs-Élysées pentru a-l urmări.
În alte părți ale lumii, atmosfera nu este la fel de festivă. Guvernul din Malaezia a anulat numărătoarea inversă de Anul Nou
și focurile de artificii din piața Dataran Merdeka din Kuala Lumpur, după inundațiile care au afectat zeci de mii de locuitori și o alunecare de teren care a ucis 31 de persoane luna aceasta. De asemenea, la celebrele Turnuri Petronas nu vor fi organizate spectacole și focuri de artificii, scrie Agerpres.
În China, numeroase persoane au scris online că explozia numărului de cazuri de COVID-19 cu care se confruntă țara de când guvernul a pus capăt politicii sale de "zero COVID" a distrus șansele unei atmosfere de sărbătoare.
CITEȘTE ȘI FOTO A fost deschis hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Cât costă o noapte de cazareÎn Croația, zeci de orașe, inclusiv capitala Zagreb, au anulat focurile de artificii de Anul Nou, după ce iubitorii de animale au avertizat cu privire la efectele dăunătoare ale zgomotului și gazelor toxice asupra animalelor și oamenilor, făcând apel la sărbători mai atente cu mediul înconjurător.