Un nou lanț de cinematografe intră în România. Investiție de 4 milioane de euro în primele cinematografe

Un nou lanț de cinematografe intră în România. Investiție de 4 milioane de euro în primele cinematografe
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2018

Cinemax, cel mai mare lanț de cinematografe multiplex din Slovacia, intră pe piața din România, urmând să deschidă cinematografe în Veranda Mall din București și AFI Brașov, investiție de 4 milioane de euro.

Lansat în 2006, Cinemax are o rețea de 13 cinematografe multiplex în 12 orașe din Slovacia, totalizând 65 de ecrane și peste 11.000 de locuri.

Urmărește-ne și pe Google News

„Suntem încântați să anunțăm intrarea pe piața din România a companiei Cinemax. Noile multiplexuri se vor deschide la începutul anului 2019 cu tehnologie de ultimă oră și vor oferi o nouă experiență clienților, oferindu-le acestora un spațiu suplimentar între fotolii precum și saloane VIP. În ceea ce privește investițiile, ne uităm la aproximativ 4 milioane de euro în ambele locații. Aceste locații reprezintă un prim pas către dezvoltarea brandului nostru în România, unde ne vom extinde rețeaua și vom căuta să ne dezvoltăm cât mai mult posibil cota de piață", spune Michal Drobny, Director General.

Balonul imobiliar înghesuie noua generație. La New York, tineri plătesc 1.800 de dolari pe lună pentru 9 metri pătrați CITEȘTE ȘI Balonul imobiliar înghesuie noua generație. La New York, tineri plătesc 1.800 de dolari pe lună pentru 9 metri pătrați

Cinemax și compania sa afiliată pentru publicitate cinematografică din Slovacia sunt deținute de Continental Film, un business de familie cu capital privat care a fost înființat în 1997.

Ambele cinematografe vor avea o suprafață cumulată de 5.300 metri pătrați, o capacitate de peste 2.000 de locuri și 24 de ecrane în total. 

Continental Film este o companie privată și o afacere de familie fondată în 1997. Compania este în prezent unul dintre cei mai mari distribuitori de film din Slovacia. Compania include Cinemax, cea mai mare companie de operare a cinematografiei din Slovacia și compania Continental Media - divizia de vânzări publicitare în cinematografele Cinemax.

Indicatorul EBITDA total a ajuns la 5,5 milioane euro în 2017, iar în 2018 se estimează că EBITDA va ajunge la peste 6,5 milioane euro.

FOTO Google la 20 de ani - Tur virtual în garajul în care a funcționat primul birou al companiei CITEȘTE ȘI FOTO Google la 20 de ani - Tur virtual în garajul în care a funcționat primul birou al companiei

Și lanțul austriac de cinematografe Cineplexx, care s-a extins puternic în ultimii ani în special în zona Balcanilor, este anunțat ca urmând să intre și în România, în centrul comercial Shopping City Satu Mare, dezvoltat de grupul NEPI Rockcastle și planificat pentru inaugurare la finalul acestui an.

În România, cel mai mare operator de cinematografe este Cinema City, controlat de lanțul britanic Cineworld.

Profit.ro a anunțat recent că și lanțul de cinematografe Cine Globe România, administrat de operatorul indian de entertainment Cine Grand, prezent de 4 ani pe piața locală, pregătește o extindere, vrând să ajungă la 20 de multiplex-uri în România în următorii 5 ani.

În urmă cu aproape doi ani, pe piața locală a început să opereze și lanțul de cineplexuri HappyCinema.

Ultimele date relevă că în cinematografele din zece orașe din Romȃnia cu o populație cumulată de patru milioane de locuitori au fost ȋnregistrați anul trecut peste 10 milioane de spectatori, aceste orașe grupȃnd 72% din cererea cinematografică la nivel național. Per total, ȋn 2017, numărul de spectatori ȋnregistrați ȋn cinematografele din Romȃnia a fost de 13,9 milioane, ȋn creștere cu 6,4% față de anul precedent, ȋn timp ce frecvența vizitelor per locuitor a crescut de la 0,67 la 0,7.

FOTO O companie aeriană și-a inscripționat greșit numele pe avion CITEȘTE ȘI FOTO O companie aeriană și-a inscripționat greșit numele pe avion

Cele mai mari piețe cinematografice din Romȃnia sunt București (4.944.978 de spectatori ȋn 2017), Cluj-Napoca (918.022), Constanța (824.477) și Timișoara (802.416), care concentrează 54% din cerere. La finalul anului trecut, 41 de centre comerciale din Romȃnia aveau un cinematograf multiplex, numărul mediu de săli de proiecție fiind de 7,8.

În medie, dezvoltatorii au amenajat cȃte o sală de cinematograf la fiecare 5.000 de metri pătrați ȋnchiriabili ai centrului comercial. Orașele cu cel mai ridicat grad de utilizare a infrastructurii cinematografice existente sunt Iași (1,53 spectatori/loc/zi), Bistrița (1,44 spectatori/loc/zi) și Satu Mare (1,4 spectatori/zi), urmate de Oradea (1,18 spectatori/loc/zi) și Sibiu (1,15 spectatori/loc/zi).

viewscnt
Afla mai multe despre
cinemax
lant de cinematografe