TOP Cele mai vândute cărți în acest an

TOP Cele mai vândute cărți în acest an
scris 26 dec 2018

"Sapiens.Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari, apărută la editura Polirom, este pentru al doilea an consecutiv cea mai vândută carte a anului, iar thrillerul istoric "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, apărut la Litera, a fost cea mai vândută carte de ficțiune scrisă de un autor roman tot pentru al doilea an consecutiv.

Romanele din seria fantasy "Pisicile războinice", semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului ALL. Cea mai nouă carte a lui Radu Paraschivescu, "Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri", a fost printre cele mai căutate la editura Humanitas de anul acesta. În topul celor mai vânduți autori români la Curtea Veche Publishing s-au aflat Ion Aion, Geanina Staicu-Avram și Răzvan Exarhu, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Polirom

"Sapiens.Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari, în traducerea lui Adrian Șerban, a fost vândută în peste 50.000 de exemplare. Declarată bestseller de The New York Times, cartea a fost publicată inițial în Israel în 2011. “Sapiens” a devenit rapid bestseller internațional, fiind tradusă în peste 40 de limbi.

Google prezintă lista celor mai bune produse din Play Store pentru acest an - filme, seriale, cărți CITEȘTE ȘI Google prezintă lista celor mai bune produse din Play Store pentru acest an - filme, seriale, cărți

Acum 100.000 de ani, pe pămînt existau cel puțin șase specii de oameni. Astăzi există una singură: noi, Homo sapiens. Ce s-a întâmplat cu celelalte? Și cum am ajuns să fim stăpânii planetei? De la începuturile speciei noastre și rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global până în modernitate, "Sapiens" îmbină istoria și știința pentru a pune în discuție tot ce știm despre noi înșine, ne arată cum ne-am unit ca să construim orașe, regate și imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi și în cărți, dar și cum am devenit sclavii birocrației, ai consumerismului și ai căutării fericirii. De asemenea, ne îndeamnă să privim în viitor, căci de cîteva decenii am început să încălcăm legile selecției naturale care au guvernat viața în ultimii patru miliarde de ani. Dobîndim capacitatea de a modela nu doar lumea din jurul nostru, ci și pe noi înșine. Încotro ne duce aceasta și ce vrem să devenim?

Pe locul doi în topul celor mai bine vândute cărți la Polirom a fost o altă scriere a aceluiași Yuval Noah Harari, "Homo deus. Scurtă istorie a viitorului", în traducerea Luciei Popovici. Volumul a avut peste 30.000 de exemplare vîndute.

Romanul-cult "De veghe în lanul de secară", de J.D. Salinger, în traducerea lui Cristian Ionescu, a fost vândut în peste 10.000 de exemplare.

La câteva decenii după traducerea de referință, editura Polirom propune o versiune nouă. Situată de ani de zile în topul preferințelor cititorilor din România, "De veghe în lanul de secară" continuă să fie, la peste cincizeci de ani de la apariție, cartea de căpătâi a adolescenței.

"Cele trei fiice ale Evei", de Elif Shafak, în traducerea din limba engleză și note de Ada Tanasă, a fost vândută în peste 7.000 de exemplare. În drum spre casa unor prieteni, unde e invitată la cină, Peri - soție casnică și mamă a trei copii - este pusă în fața unui fapt neplăcut: îi este furată geanta de pe bancheta din spate a mașinii. Reușind s-o recupereze și cercetându-i cu mâini tremurătoare conținutul, dă peste o poză polaroid din anii de studenție la Oxford, ce are în centru un profesor charismatic și nonconformist înconjurat de trei studente. Imaginea îi readuce dintr-odată în minte trecutul.

TOP 10 cele mai bine vândute cărți în primele 6 luni pe elefant.ro CITEȘTE ȘI TOP 10 cele mai bine vândute cărți în primele 6 luni pe elefant.ro

"Cel care mă așteaptă", de Parinoush Saniee, a fost vândută în peste 6.000 de exemplare. Roman de două ori interzis de regimul iranian, volumul a cunoscut peste douăzeci de ediții succesive după publicarea sa, în 2003.

Povestea romanului "Cel care mă așteaptă" este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debutează în anul 1979, cu puțin timp înainte de revoluția iraniană, și se concentrează asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță.

ALL

Romanele din seria fantasy "Pisicile războinice", semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală și medicină.

Seria "Pisicile războinice", inspirată de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling și William Shakespeare, cuprinde fascinantele aventuri ale unor clanuri de pisici sălbatice. "Pisicile războinice" s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista The New York Times a celor mai populare titluri. Editura ALL a publicat primele două serii (12 volume) și primul volum din cea de-a treia serie: "Puterea celor Trei - Viziunea".

YouTube difuzează gratuit filme, susținute de reclame. Situația în România CITEȘTE ȘI YouTube difuzează gratuit filme, susținute de reclame. Situația în România

"Perfecți", de Cecelia Ahern, continuarea romanului "Defecți" (aflat pe locul al cincilea în topul vânzărilor ALL în 2018), înfățișează o societate distopică în care perfecțiunea este obligatorie. Tinerii între 14 și 30 de ani și cititorii pasionați de poveștile Ceceliei Ahern vor fi captivați de aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”.

"Gena", de Siddhartha Mukherjee, este povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei. Se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei. Autorul îmbină stilul fermecător, ușor accesibil, cu standardele academice inerente unei lucrări cu o asemenea tematică. Siddhartha Mukherjee este medic, cercetător și scriitor multiplu premiat (distins în anul 2011 cu Premiul Pulitzer pentru volumul „Împăratul tuturor bolilor”, publicat de editura ALL).

"Un apartament la Paris" a continuat seria thrillerelor provocatoare semnate de Guillaume Musso, numit de Le Parisien "cel mai uluitor romancier francez contemporan". O anchetă tragică, secrete tulburătoare și o cursă contracronometru sunt doar câteva dintre ingredientele acestei povești.

"Defecți" este primul roman Young Adult semnat de Cecelia Ahern. Autoarea a creat această carte cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte și a ți le asuma ca parte a personalității tale.

Curtea Veche Publishing

În topul vânzărilor Curtea Veche Publishing din acest an se regăsesc titluri de non-ficțiune din zona de dezvoltare personală și profesională.

"Cele cinci limbaje ale iubirii", de Gary Chapman, se află pe primul loc în topul celor mai vândute cărți în acest an. A fost urmată de "Puterea prezentului", de Eckhart Tolle. Filozofia cărții pledează pentru debarasarea de «corpul-durere», o forță distructivă pe care o exercită mintea și ego-ul asupra corpului.

Președintele Asociației organizatorilor de jocuri slot-machine: Viitorul nu poate fi bazat decât pe profit responsabil. Avem principii îndrăznețe, chiar incomode pentru unii actori din piață CITEȘTE ȘI Președintele Asociației organizatorilor de jocuri slot-machine: Viitorul nu poate fi bazat decât pe profit responsabil. Avem principii îndrăznețe, chiar incomode pentru unii actori din piață

Pe poziția a treia în clasament se află "Tată bogat, tată sărac", de Robert T. Kiyosaki. "Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultățile financiare este acela că au trecut prin școală fără să învețe nimic despre bani. Rezultatul este că învață să lucreze pentru bani… dar nu învață niciodată să pună banii să acționeze pentru ei", spune autorul.

"Secretele succesului", de Dale Carnagie, este pe locul patru în topul general al vânzărilor Curtea Veche Publishing.  Dale Carnegie spunea că "succesul înseamnă să obții ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obținut".

Cartea lui Ion Aion, "Spovedania unui preot ateu", s-a clasat pe locul cinci în top. O meditație provocatoare pe tema condiției umane, dar și o căutare a divinului, a credinței, dincolo de superstiții, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituționalizată. Născută dintr-o experiență directă de viață, tragică și tulburătoare, cartea refuză resemnarea și postulează o încredere reînnoită în umanitate.

În topul celor mai vânduți autori străini se află Gary Chapman cu "Cele cinci limbaje ale iubirii", urmat de Eckhart Tolle - "Puterea prezentului" și Robert T. Kiyosaki cu "Tată bogat, tată sărac".

În topul celor mai vânduți autori români sunt: Ion Aion ("Spovedania unui preot ateu"), Geanina Staicu-Avram ("Jamila Cuisine Vol. II Cele mai iubite rețete") și Răzvan Exarhu ("Fericirea e un ac de siguranță").

Litera

"Eu, și totuși alta", de Jojo Moyes, a fost cea mai vândută carte a anului la editura Litera. Un adevărat fenomen literar, volumele scriitoarei britanice Jojo Moyes continuă să fie de ani de zile bestselleruri absolute pentru cititoarele din România. La editura Litera au fost publicate până acum opt titluri, iar anul acesta primul loc în top îl ocupă romanul "Eu, și totuși alta", cartea a treia din celebra serie "Înainte să te cunosc". O poveste emoționantă, plină de optimism în care Lou Clark este pe cale să întâlnească pe cineva care îi va da toată viața peste cap. "Eu, și totuși alta" este un roman vesel, cu final perfect, din partea uneia dintre autoarele noastre preferate.

Cea mai vândută carte de ficțiune scrisă de un autor român este thrillerul istoric "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler. Aceasta a fost reeditată în colecția Buzz Books într-o ediție specială și continuă să fie un bestseller și în 2018. Piesele de puzzle care alcătuiesc acest roman, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică - și inteligența diabolică a construcției fac din lectura acestuia o experiență absolut unică.

VIDEO Toate filmele și serialele care apar pe Netflix în luna decembrie CITEȘTE ȘI VIDEO Toate filmele și serialele care apar pe Netflix în luna decembrie

"Povestea mea", de Michelle Obama, declarată cartea anului 2018 din punctul de vedere al vânzărilor la scurt timp de la data lansării globale, este top bestseller și în România. În memoriile sale, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea.

"Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova", coordonată de Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, este o carte-eveniment, cu peste 700 de pagini color.  O carte care poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918. Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputați profesori universitari din Cluj și Iași, cercetători științifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iași și București.

Poveștile a 100 de femei extraordinare din toate timpurile continuă să se afle pe lista de bestselleruri Litera, printre preferințele de top ale cititorilor mari și mici. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate în "Povești de seară pentru fete rebele", de Elena Favilli și Francesca Cavallo, de către 60 de ilustratoare din toată lumea: regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru, sunt modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

Nemira

"Cum să oprești timpul", de Matt Haig, bestseller international, a fost cea mai vândută carte editată de Nemira în 2018. Este o poveste nebunească și dulce-amară despre cum te poți pierde și regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie ca să înveți cum să trăiești cu adevărat.

"Bărbatul care n-a mai sunat", de Rosie Walsh, desemnată cartea verii, se află pe locul doi în topul vânzărilor.

Pe locul trei, s-a clasat "Frumoasele adormite", de Stephen și Owen King, bestseller The New York Times. Într-o colaborare spectaculoasă, Stephen King și fiul său, Owen King, pornesc de la o premisă originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea femeile? Într-un viitor deloc îndepărtat, după ce adorm, femeile sunt acoperite de coconi asemenea fluturilor, iar dacă cineva îndrăznește să le tulbure somnul le va transforma în creaturi incredibil de agresive. Una singură, Evie Black, e imună la blestem.

Povești din România: Planul de management al directorului Teatrului Muzical Galați, cu pasaje identice cu ale altor directori din țară și face referire la ”școlile și liceele craiovene” și la ”domeniul cultural-artistic din Hunedoara” CITEȘTE ȘI Povești din România: Planul de management al directorului Teatrului Muzical Galați, cu pasaje identice cu ale altor directori din țară și face referire la ”școlile și liceele craiovene” și la ”domeniul cultural-artistic din Hunedoara”

"Singura poveste", de Julian Barnes, s-a aflat între preferințele cititorilor Nemira pe locul patru. O vară din anii ’60, undeva la sud de Londra. Când se întoarce de la facultate, Paul îi face pe plac mamei și se duce la tenis. Acolo e Susan: caldă, încrezătoare, ironică, soție și mamă a doi copii. Evident, iubirea lor este unică și irepetabilă. Peste zeci de ani, el privește înapoi la povestea lor și la eșecul ei, știind că memoria ne joacă feste și ne surprinde.

"Vremea disprețului", de Andrzej Sapkowski, completează topul pe locul cinci. În lumea lui Geralt, nu doar monștrii din umbre amenință pacea, ci înșiși oamenii, regii și armatele lor, dezertorii și rebelii, fiecare cu propriul interes.

Nemi

Topul celor mai vândute cărți pe 2018 la editura Nemi: "Ghidul micului astronom prin Univers sau Astronomie pentru copii și restul lumii", de Adrian Sonka, este o introducere în astronomie pentru copii și pentru toți cei care vor să afle mai multe despre Univers. A fost urmată de: "Matei o iubește pe mami", de Brigitte Weninger, Eve Tharlet, "Decebal și un solomonar misterios", de Simona Antonescu, "Lama lama în pijama", de Anna Dewdney, și "Poveste muzicală de Crăciun", de Cristina Andone.

Librăriile Humanitas

În 2018, beletristica, istoria și cărțile pentru copii au fost categoriile de cărți care i-au atras cel mai mult pe clienții Librăriilor Humanitas.

Iată care au fost cele mai bine vândute titluri: pe primele două poziții în topul vânzărilor se găsesc "Sapiens. Scurtă istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari (editura Polirom) și "Medicină, nutriție și bună dispoziție", de Simona Tivadar (editura Humanitas), bestseller-uri încă din 2017.

Pe locul trei se află debutul uimitor al scriitoarei Guzel Iahina, "Zuleiha deschide ochii" (Humanitas Fiction), roman recomandat de cei mai iubiți scriitori ruși ai momentului, Ludmila Ulițkaia și Evgheni Vodolazkin.

Topul celor mai bine plătiți actori de televiziune CITEȘTE ȘI Topul celor mai bine plătiți actori de televiziune

Apărută abia în această toamnă, cu doar puțin timp înaintea târgului Gaudeamus, cea mai nouă carte a lui Radu Paraschivescu, "Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri", ocupă locul patru în topul vânzărilor, urmată pe cinci de o altă carte a lui Radu Paraschivescu, "Două mături stau de vorbă. Scene românești".

Yuval Noah Harari revine în top cu cea de-a doua traducere în limba română dintre cărțile sale din portofoliul Editurii Polirom, "Homo Deus. Scurtă istorie a omenirii” pe locul șase, urmat de "Dincolo de iarnă", roman semnat de una dintre cele mai iubite scriitoare de limbă spaniolă, Isabel Allende, apărut în seria de autor dedicată ei la editura Humanitas Fiction.

Tot de la Humanitas Fiction, cea mai nouă carte a lui Paulo Coelho, "Hippie", un surprinzător roman autobiografic despre visul de iubire și pace universală al generației hippie, ocupă locul șapte în preferințele clienților. Topul este completat de "În jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități", de Lucian Boia și de "Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca", de Tatiana Niculescu, ambele apărute anul acesta la editura Humanitas.

viewscnt
Afla mai multe despre
carti
lbrarii