Prima echipă din istoria NFL care valorează peste 10 miliarde de dolari

Prima echipă din istoria NFL care valorează peste 10 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Echipa Dallas Cowboys, din liga națională de fotbal american (NFL), este prima echipă din istorie cu o valoare de peste 10 miliarde de dolari, potrivit raportului anual pe care Sportico, companie specializată în finanțele din lumea sportului, informează EFE.

Dallas Cowboys, evaluată la 10,32 miliarde de dolari, ocupă primul loc în topul celor mai scumpe echipe din National Footbal League, urmată de Los Angeles Rams, care a urcat un loc față anul trecut, cu 7,79 miliarde de dolari, și de New York Giants, cu 7,65 miliarde de dolari, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Disney a anunțat când lansează Frozen 3 CITEȘTE ȘI VIDEO Disney a anunțat când lansează Frozen 3
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Din top cinci mai fac parte New England Patriots, echipa cu cele mai multe trofee câștigate în Super Bowl, estimată la 7,31 miliarde de dolari, și San Francisco 49ers, campioana Conferinței Naționale, cu 6,86 miliarde.

Jerry Jones este proprietarul lui Dallas Cowboys. Magnatul din Los Angeles, în vârstă de 81 de ani, a achiziționat clubul în 1989 pentru suma de 150 de milioane de dolari, iar astăzi texanii sunt cel mai valoros club din lume.

Anul trecut, clubul Cowboys, care nu a mai câștigat Super Bowl-ul din 1995, a generat venituri estimate la 1,2 miliarde de dolari, depășind cele 1,16 miliarde de dolari generate de clubul de fotbal Real Madrid în sezonul 2023-2024.

O fostă vilă de protocol a lui Ceaușescu a fost vândută CITEȘTE ȘI O fostă vilă de protocol a lui Ceaușescu a fost vândută

NFL este cea mai de succes ligă sportivă din lume. Conform datelor, fiecare din cele 32 de echipe din ligă are o valoare medie de 5,93 miliarde de dolari.

La polul opus, Cincinnati Bengals este franciza cu cea mai mică valoare din NFL, 4,71 miliarde de dolari, dar un prag pe care doar 15 echipe din lume, care nu aparțin NFL, îl pot atinge.

viewscnt
Afla mai multe despre
nfl
dallas cowboys
fotbal