Operatorul de cinematografe AMC a atras fonduri de 250 de milioane de dolari. Acțiunile au crescut cu 90%

Operatorul de cinematografe AMC a atras fonduri de 250 de milioane de dolari. Acțiunile au crescut cu 90%
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2024

Operatorul american de cinematografe AMC Entertainment a atras fonduri de aproximativ 250 de milioane de dolari, finalizând vânzarea de acțiuni luni, pe fondul unui interes reînnoit pentru acțiunile meme, declanșat de revenirea pe rețelele de socializare a ”Roaring Kitty”, iar titlurile sale au urcat cu 90%, transmite CNBC.

AMC a vândut 72,5 milioane de acțiuni, într-o ofertă de acțiuni pe care a lansat-o pe 28 martie. Compania a vândut acele acțiuni la un preț mediu de 3,45 USD pe unitate, înainte de comisioane, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO&VIDEO Interes ridicat pentru arta lui Adrian Ghenie. Un tablou al pictorului român a fost vândut, la Sotheby\'s New York, cu 3 milioane de dolari CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Interes ridicat pentru arta lui Adrian Ghenie. Un tablou al pictorului român a fost vândut, la Sotheby's New York, cu 3 milioane de dolari
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Acțiunile AMC au crescut cu 90% marți, în urma știrilor despre vânzare, și tranzacțiile au fost întrerupte din cauza volatilității, la un moment dat.

Acțiunile companiei au început luni tranzacțiile la 3,52 USD, în creștere cu aproximativ 21% față de închiderea de vineri, ceea ce probabil că a determinat AMC să finalizeze vânzarea de acțiuni la aceste prețuri ridicate.

Pe măsură ce tranzacțiile de luni au continuat, prețul acțiunilor AMC s-a dublat, ajungând la un vârf intraday de 5,88 USD pe unitate. Acțiunile au încheiat sesiunea de luni în creștere cu peste 78, la 5,19 USD pe unitate.

”Roaring Kitty” a revenit în centrul atenției după ce a redevenit brusc activ pe rețelele de socializare, potrivit Fox Business. Celebrul comerciant cu amănuntul de meme, identificat pe scară largă ca Keith Gill, și-a întrerupt pauza de aproximativ trei ani a contului său ”Roaring Kitty” X, duminică seara, cu o imagine înfățișând un jucător de jocuri video așezat și înclinat în față. Înainte de asta, cea mai recentă postare a lui pe X a fost în iunie 2021.

Postarea de duminică și numeroasele clipuri video ulterioare cu care și-a inundat cronologia luni au fost urmate de creșterea puternică a acțiunilor GameStop și ale altor așa-numitelor ”acțiuni meme”, care au înregistrat creșteri masive ale prețurilor acțiunilor. Titlurile GameStop au urcat la rândul lor, marți, cu 70%.

viewscnt
Afla mai multe despre
amc
cinematografe