Lungmetrajul „System Crasher”, marele câștigător al premiilor Academiei germane de film

Lungmetrajul „System Crasher”, marele câștigător al premiilor Academiei germane de film
scris 25 apr 2020

Lungmetrajul „System Crasher”, dramă socială scrisă și regizată de Nora Fingscheidt, este marele câștigător al celei de-a 70-a ediții a premiilor Academiei germane de film, care au fost acordate vineri într-o ceremonie online.

Găzduită de actorul Edin Hasanovic, ceremonia, transmisă live de la Berlin, a beneficiat de invitați prezenți în studio, iar câștigătorii și muzicienii - între care Gregory Porter - au intrat live prin apeluri video, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

La gală au fost acordate, prin Ministerul german al Culturii, premii în valoare de 3,2 milioane de dolari. Banii sunt destinați pentru investirea în noi producții, odată ce criza sanitară va trece. 

„System Crasher” a obținut opt trofee, supranumite Lola, inclusiv pentru „cel mai bun film”, „cea mai bună regie”, „cea mai bună actriță” (Helena Zengel) și „cel mai bun actor” (Albrecht Schuch).

Filmul s-a impus și la categoriile „cel mai bun scenariu” (Fingscheidt) și „actriță în rol secundar” (Gabriela Maria Schmeide).

Schuch a primit și trofeul pentru „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul din „Berlin Alexanderplatz”, regizat de Burhan Qurbani.

„System Crasher” a mai fost premiat pentru montaj și sunet.

Benni, în vârstă de 9 ani, este deja ceea ce asistenții sociali numesc un „copil-problemă". Ea are un singur țel: să ajungă acasă, la mama ei. Angajații de la protecția copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în managementul agresivității, care o însoțește pe Benni la școală. „System Crasher" vorbește despre relațiile puternice și speciale care se creează între copii și adulți, despre neputința unui sistem de a se descurca cu un copil cu probleme și despre nevoia tuturor de a fi iubiți și înțeleși.

Filmul „Berlin Alexanderplatz”, adaptare modernă a romanului omonim al lui Alfred Döblin, a fost premiat cu Silver Lola pentru „cel mai bun film” și cu trofee pentru imagine (Yoshi Heimrath), coloană sonoră (Dascha Dauenhauer) și scenografie (Silke Buhr).

Bronze Lola i-a revenit lui Ilker Çatak pentru „I Was, I Am, I Will Be”, povestea relației dintre o nemțoaică și un tânăr kurd.

Cel mai bun documentar a fost desemnat „Born in Evid” al lui Maryam Zaree, în care regizoarea încearcă să afle circumstanțele nașterii sale într-o închisoare iraniană.

Drama „When Hitler Stole Pink Rabbit” a lui Caroline Link a primit premiul pentru ce mai bun film pentru copii.

La categoria costume și machiaj au fost premiate Sabine Böbbis, respectiv Astrid Weber și Hannah Fischleder pentru „Lindenberg! Mach dein Ding” al lui Hermine Huntgeburth, film despre starul rock german Udo Lindenberg.

Premiul pentru efecte vizuale și animație a revenit lui Jan Stoltz și Claudius Urban pentru comedia „The Kangaroo Chronicles” a lui Dani Levy, iar „The Perfect Secret” al lui Bora Dagtekin a fost recunoscut drept cel mai popular film în cinematografele germane.

Acedemia germană de film i-a adus un omagiu cineastului Edgar Reitz, cunoscut pentru saga „Heimat”, pe care l-a recompensat cu un premiu pentru întreaga activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
film
premii
system crasher