Studenții de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați au creat înghețata de afine cu capsule de ulei esențial de trandafir, care are proprietăți de calmare, liniștire și ajută la calmarea tusei.
Potrivit creatoarei produsului inovativ, Isabela Anghel, masterand nutriție, anul II la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, înghețata cu afine și ulei esențial de trandafir este naturală 100%, nu are conservanți, stabilizatori sau coloranți, arată Agerpres.
Produsul inovativ va fi prezentat într-o sesiune de comunicări științifice și într-un concurs gastronomic, urmând să fie produs într-o gelaterie.
”Ar putea să apară la gelaterie, într-un cornet sau pahar. Prețul pe cupă ar fi în jur de 6 lei. Este un preț mic, având în vedere că o înghețată care nu are deloc lapte este 5 lei”, a precizat Isabela Anghel.