Gaudeamus 2017: Cărți de Lucian Boia, Igor Bergler și Kazuo Ishiguro, în topul vânzărilor

Gaudeamus 2017: Cărți de Lucian Boia, Igor Bergler și Kazuo Ishiguro, în topul vânzărilor
scris 27 nov 2017

"În jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități", de Lucian Boia, "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, "Greva păcătoșilor sau apocrifa unui evreu", de Florin Chirculescu și "Sapiens. Scurta istorie a omenirii", de Yuval Noah Harari sunt printre cele mai vândute cărți la ediția 2017 a Târgului Internațional de Carte de Învățătură Gaudeamus.

Cea mai așteptată carte a anului, "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, a luat trofeul pentru "cea mai râvnită carte a Târgului”, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În topul vânzărilor editurii Litera se află așadar "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler. Este urmat de "Mica Enciclopedie Meik Hygge" de Meik Wiking, "În căutarea unui destin" de Jojo Moyes, "Crima din Orient Express", de Agatha Christie, "Stanisland, Povești din spatele zidului Berlinului", de Anna Funder.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

La Litera Mică, "Povești de seară pentru fete rebele", de Elena Favili și Francesca Cavallo, "Marea carte a Crăciunului", "A fost odată. 24 de povești terapeutice" de Gilles Diederichs; "Soy Luna. Stil și pasiune" și "Prima mea enciclopedie" au fost cele mai căutate de cititori.

Polirom a vândut cel mai bine volumul "Sapiens. Scurta istorie a omenirii" de Yuval Noah Harari, urmat de "Cele trei fiice ale Evei" de Elif Shafak și "Rămășițele zilei" de Kazuo Ishiguro.

Tranzacție: Retailerul lituanian Maxima, cel mai mare angajator din Balcani, oferă 283 milioane euro pentru achiziția rivalului polonez Emperia Holding CITEȘTE ȘI Tranzacție: Retailerul lituanian Maxima, cel mai mare angajator din Balcani, oferă 283 milioane euro pentru achiziția rivalului polonez Emperia Holding

"În Jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități", de Lucian Boia a fost cea mai bine vândută carte la editura Humanitas. A fost urmat de volumul colectiv "Cum să fii fericit în România", "Continentele insomniei", de Gabriel Liiceanu, "Cartea râsului și a cercetării", de Radu Paraschivescu, "Medicină, nutriție și bună dispoziție" - Simona Tivadar și "Atlasul frumuseții. Femeile lumii în 500 de portrete".

La Humanitas Fiction, prima poziție este ocupată de "Muza", de Jessie Burton, urmată de "Zile de Crăciun", de Jeanette Winterson, "Adolf H. Două vieți", de Eric Emmanuel Schmitt, "Gala-Dali", de Carmen Domingo și "Ruta subterană" de Colson Whitehead.

Pe primul loc la Humanitas Junior se află "Întâmplări din secolul trecut. Marile evenimente ale secolului XX", de Daniele Aristarco, "Darul lui Moș Crăciun", de T.O. Bobe, "Istoria omenirii", de Hendrik Willem van Loon, "Corabia cu coarne", de Dashka Slater, atlasul "Dinosaurium", de Chris Wormell și Lily Murray

Topul Nemira este ocupat pe prima poziție de "Greva păcătoșilor sau apocrifa unui evreu", de Florin Chirculescu - un roman polifonic și unic în literatura română, în care istoria veche se împletește cu istoria recentă, iar prezentul românesc, sinonim cu corupția și criza, se îmbină cu trecutul oriental și începuturile medicinei moderne.

Romsilva scoate la vânzare în jur de 60.000 de pomi de Crăciun. Prețuri între 10 și 30 de lei CITEȘTE ȘI Romsilva scoate la vânzare în jur de 60.000 de pomi de Crăciun. Prețuri între 10 și 30 de lei

Pe poziția secundă, "Problema celor trei corpuri", de Liu Cixin (colecția Nautilus SF) - romanul câștigător al premiului Hugo în 2015 este un hard science fiction remarcabil, cu accente de thriller, despre iminența unei invazii și o realitate virtuală care poate schimba soarta umanității.

Locul trei este ocupat de "Tobele toamnei", volumul al doilea, de Diana Gabaldon (partea a IV a din seria Outlander, colecția Nautilus Fantasy) - Continuarea îndrăgitei serii Outlander, care îmbină elegant fantasy, ficțiunea istorică și o poveste de dragoste care trece dincolo de spațiu și timp. Urmează "Belgravia", de Julian Fellowes (colecția Babel) - Povestea unui caz scandalos din Londra anilor 1840, scrisă de creatorul serialului Downton Abbey, care a readus epoca victoriană la modă. Pe poziția a cincea este "Bacalaureat", de Ovidiu Eftimie (colecția Nautilus SF) - O nouă aventură din universul romanului Arhanghelul Raul, în care cele mai neașteptate personaje stau în calea unei invazii extraterestre.

Alte titluri căutate de cititori în târg au fost: antologia Crăciunul în cele mai frumoase povestiri, Partea întunecată a magiei, de V.E. Schwab (colecția Young Adult), Arme matematice de distrugere, de Cathy ONeill (colecția Anticipația), Wild Cards, antologie SF de George R.R. Martin și Bani.Muncă.Timp, de Elena Vlădăreanu (colecția Vorpal).

Top 5 Nemi pentru copii: "Fetița care a salvat Crăciunul", de Matt Haig, "Spărgătorul de nuci", ilustrată de Valeria Docampo, "Dragonul de gheață", de George R.R. Martin, "Sofia și pisica ei", de Dick King Smith, "Spațiul. Supereroi ai științei", de Tracey Turner și ilustrații de Jamie Lenman.

Alte titluri căutate de cititori la Nemi: volumele din "Lumea animalelor", de Olivia Brookes, "Crăciun fericit, Matei", "Lama lama în pijama", de Anna Dewdney.

"Coloana de foc", de Ken Follett, a fost cea mai vândută carte a editurii RAO la Târgul Gaudeamus care s-a încheiat duminică. A fost urmată de "Avocatul rebel", scrisă de John Grisham și de "Leonardo da vinci, geniul vizionar", de G. Denizeau. Pe locurile 4 și 5 se află "Lumea de azi", de Marian Nazat, și "Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri", de Bogdan Bucur.

Alte titluri căutate la editura RAO au fost "Nocturnă cu vampir - Opus 1", de Stelian Tănase, "Rețete pentru sărbători", "Crăciun la New York", "Colecția Spune-mi, Larousse" și "Misterul fetei din zăpadă", de Danya Kukafka.

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, organizat de Radio România, a avut loc în perioada 22 - 26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo

viewscnt
Afla mai multe despre
gaudeamus 2017
lucian boia
igor bergler