Restaurantul Ibrik Kitchen, deținut de românca Ecaterina Paraschiv, a fost inclus de revista Vogue pe lista celor „cinci restaurante ale momentului din Paris”. Meniul Ibrik Kitchen este realizat de doi bucătari români, Ovidiu Malișevschi și Bogdan Alexandrescu, cunoscuți în România în urma participării la emisiuni TV.
Ibrik Kitchen, inaugurat în noiembrie anul trecut trecut, se bazează pe preparate din Balcani, inclusiv rețete românești ca sarmale sau papanași.
”Ibrik Kitchen mizează pe o bucătărie tipică din Balcani. Bucătarii Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malișevschi gătesc gulaș de pui, frunze de varză murată umplute cu carne de porc și mămăligă cremoasă, carne de vită cu trufe negre, pește din Carpați cu piure de tompinambur...exotic și foarte de reusit”, scrie Vogue.
Restaurantul pune la dispoziție, pe lângă preparatele culinare din Balcani, și o listă de vinuri din Europa Centrală și de Est.
Ecaterina Paraschiv, stabilită în Franța încă din copilărie și absolventă de drept fiscal la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a deschis, în noiembrie 2016, Ibrik Café, o cafenea orientală. Spre finalul anului trecut, românca a lansat și primul restaurant, Ibrik Kitchen, un loc prin care "își afirmă orginille românești", notează sortiraparis.com.
În ceea ce privește cei doi bucătari ai restaurantului Ibrik Kitchen, aceștia sunt cunoscuți publicului din România pentru aparițiile în emisiuni televizate. Ovidiu Malișevschi este din Cluj și a participat la emisunea Chefi la Cuțite, iar Bogdan Alexandrescu este din București și a fost finalist la concursul culinar Masterchef.