Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar, un proiect culinar cultural al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 și al Asociației RO-PESCADOR, a fost inaugurat zilele trecute în București, în clădirea The ARK din cartierul Uranus.
Este al doilea restaurant Ivan Pescar, primul fiind deschis la Tulcea în anul 2015, ambele cu specific pescăresc cu rețete tradiționale gătite de lipovence, însoțite de vinuri de Dobrogea.
Numele restaurantului vine de la o specie de păsări care trăiește și în România, în Delta Dunării. I se mai spune și pescărelul albastru (Alcedo Ahttis) sau King Fisher.
Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar funcționează în hub-ul cultural "ARK - Depozit de viitor", care găzduiește platforma Tradiții Creative și magazinul de produse Patzaikin, la parterul clădirii The ARK.
The ARK se află în cartierul Uranus, în vecinătatea Fabricii de Bere Bragadiru și a Pieței de Flori Coșbuc. Este o clădire de patrimoniu industrial, fosta Vamă Antrepozite, operă de sfârșit de secolul XIX a arhitectului italian Giulio Magni (1859-1930), reabilitată și consolidată la începutul secolului XXI.
Ivan Patzaichin este un fost canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984.