Celebrul chef Marc Veyrat, căruia ghidul Michelin i-a retras o stea în urmă cu un an, preia fostul restaurant al lui Gerard Depardieu de la Paris și îl transformă în bistro "prietenos" și mai ales "fără stele" Michelin, potrivit AFP.
Retrogradat acum un an de la trei stele la două pentru restaurantul La Maison des Bois din Manigod (departamentul Haute-Savoie), și după ce a pierdut procesul contra ghidului roșu, chef Veyrat, în vârstă de 69 de ani, începe o nouă aventură cu Fontaine Gaillon, local emblemă situat într-un hotel particular de secol XVII, aflat între Bursă și Operă, a cărui inaugurare a coincis cu lansarea ghidului Michelin 2020 săptămâna aceasta, scrie News.ro.
"Nu vreau ca Michelin să intre vreodată aici", a spus el în localul în care promite să fie prezent "luni, marți și miercuri".
CITEȘTE ȘI FOTO Louis Vuitton intră pe piața restaurantelor"Eu am format șapte chefi de trei stele, 21 de chefi cu două și nu mai știu câți cu o stea. Drept cine ne iau? Vor să ne trimită la cursuri de pregătire, nu mai știm să ne facem meseria după 50 de ani?", a declarat el pentru AFP, făcând referire la faptul că Bocuse a fost retrogradat după ce timp de 50 de ani a deținut trei stele Michelin.
El mai spune că retrogradarea de anul acesta a restaurantului lui Paul Bocuse, în apropiere de Lyon, i-a făcut și mai mult rău.
"De Paul Bocuse nu te atingi, este identitate franceză, el a deschis restaurante în toată lumea, a format o grămadă de bucătari", subliniază el.
"Aici, vreau să fac un bistro prietenos, cu prețuri rezonabile și mai ales fără stele Michelin pentru ca oamenii să se simtă bine și să fie fericiți și pentru ca stelele să strălucească în ochii lor", declară el.
CITEȘTE ȘI Gallup: Americanii s-au dus de două ori mai des la bibliotecă decât la filmCunoscut pentru bucătăria sa bazată pe plante și ierburi sălbatice din Alpi, Marc Veyrat se folosește la paris și de o "carte cu 60 de plante rare cu arome unice".
"Vom avea feluri de mâncare pe bază de plante de pădure, din luncă, pe bază de brânză de Savoie. Oamenii au nevoie de asta, de natural, de adevărat", a concluzionat maestrul.