Cea mai mare lucrare a lui Adrian Ghenie prezentă într-o licitație românească va fi vândută pe platforma Lavacow

Cea mai mare lucrare a lui Adrian Ghenie prezentă într-o licitație românească va fi vândută pe platforma Lavacow
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2018

Lucrarea “Unbound” (2007), semnată Adrian Ghenie, va fi scoasă la licitație luni, de la ora 20.00, pe www.lavacow.ro, fiind cea mai mare lucrare a artistului prezentă într-o licitație de la noi până în acest moment.

Tabloul, ulei pe pânză, de 36 x 60,5 cm, este estimat între 30.000 și 50.000 de euro, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Opera lui Adrian Ghenie din licitația Lavacow #41 ilustrează momentul crepuscular al exploziei unei bombe atomice. Artistul conferă picturii suspansul cinematic al filmului noir. De altfel, artistul a declarat într-un interviu că dorește să reconstituie în pictură intimitatea și forța iluzionistă a experienței cinematografice.

Liviu Dragnea, într-un interviu pentru AP: Lupta anticorupție a mers prea departe în România, s-a trecut de la perioada în care niciun politician de la putere nu era cercetat la situația în care toți politicienii sunt acuzați, urmăriți, cercetați CITEȘTE ȘI Liviu Dragnea, într-un interviu pentru AP: Lupta anticorupție a mers prea departe în România, s-a trecut de la perioada în care niciun politician de la putere nu era cercetat la situația în care toți politicienii sunt acuzați, urmăriți, cercetați

Printre lucrările licitației Lavacow #41 se află și trei dintre colajele artistului Ion Bârlădeanu. Două dintre aceste colaje o reprezintă pe Angelina Jolie și au fost create în 2011 imediat după ce actrița face cunoștință cu Bârlădeanu în prima lui expoziție din Paris. Colajul "Icon", de Ion Bârlădeanu este estimat între 200 și 300 de euro.

Tot în licitația Lavacow #41 se află și prototipul uneia dintre frescele pictate în Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai cunoscută operă a lui Sabin Bălașa.

Platforma Lavacow.com s-a lansat în 2014 în cadrul primului târg internațional de artă din România, Pavilionul de Artă București “Art Safari”. Platforma propune un concept revoluționar pentru piața de artă - o cameră virtuală de licitații în care utilizatorii pot experimenta fiorul și deliciul unei licitații de artă într-o simulare online de tip joc.

Loturile licitației pot fi vizionate la Palatul Cesianu Racoviță. 

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian ghenie