Justiția vrea să devină mai eficientă prin echipamente IT și software de 7,4 milioane lei

Justiția vrea să devină mai eficientă prin echipamente IT și software de 7,4 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 1 sep 2016

Ministerul Justiției va cumpăra echipamente hardware și aplicații software în cuantum de 7,4 milioane de lei, cu argumentul că acestea vor contribui la îmbunătățirea eficienței sistemului judiciar. Contractul, finanțat din fonduri nerambursabile acordate de guvernul norvegian, a fost atribuit firmelor Amerilex, Cronus eBusiness și Tech Pro Expert, care s-au înscris la licitație în asociere.

Licitația a fost estimată inițial la 13,5 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News

 

“Proiectul își propune îmbunătățirea eficienței sistemului judiciar prin diseminarea de bune practici privind utilizarea sistemelor electronice de management al cauzelor și prin consolidarea infrastructurii hardware de rețea și comunicații a sistemului judiciar”, se arată în documentația ministerului.

Câștigatorul licitației trebuie să furnizeze, în termen de 5 luni, un număr de 538 de routere, 24 de switch-uri, 220 de servere și 5 echipamente de stocare.

O firmă din Cluj se oferă să-i facă Fiscului magazin online, după ce șeful ANAF și-a anunțat intenția. Ce scoate statul la vânzare CITEȘTE ȘI O firmă din Cluj se oferă să-i facă Fiscului magazin online, după ce șeful ANAF și-a anunțat intenția. Ce scoate statul la vânzare

Instituțiile beneficiare ale acestui proiect, denumit “Îmbunătățirea sistemului de management al cauzelor ECRIS – etapa a II – a”, sunt Ministerul Justiției și instanțele de judecată, inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Public și parchetele de pe lângă instanțe, inclusiv direcțiile specializate - Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Direcția Națională de Probațiune, Administrația Națională a Penitenciarelor și penitenciarele.

“Echipamentele hardware sunt menite să consolideze rețeaua IT a sistemului judiciar, pentru a fi în măsură să susțină sistemele de management al cauzelor, actuale și viitoare, împreună cu celelalte aplicații IT care vor fi folosite de către beneficiari în activitățile curente”, se mai spune în documentație.

EXCLUSIV Poșta a câștigat procesul cu fostul director general Ion Smeeianu, care cerea despăgubiri de 134.000 euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poșta a câștigat procesul cu fostul director general Ion Smeeianu, care cerea despăgubiri de 134.000 euro

La licitație au mai depus oferte Net Brinel, Smart Control (subcontractant Romsys), Sysdom Proiecte (subcontractant Intrarom), East European Business Arhitects, Orange Romania (subcontractanți Datanet Systems și Logic Computer), Teamnet International (subcontractant Teamnet IT Operations), Mira Telecom (terț susținător Logika IT Solutions) și Focality.

De asemenea, s-au înscris și asocierile formate din S&T Romania și Trend Import Export, Felix Telecom și Systems Plus, Softline Corporate Solutions și Star Storage (terț susținător CJSC Softline Trade Rusia), respectiv Computas IT Romania și Quantario Consulting.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul justitiei
licitatie
hardware
software
eficienta