Infuzie de 25 milioane de lei la Grawe Romania. Șeful companiei explică operațiunea

Infuzie de 25 milioane de lei la Grawe Romania. Șeful companiei explică operațiunea
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 mai 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat cererea Grawe Romania, subsidiară a grupului austriac Grawe, pentru realizarea unei infuzii de capital de 25 milioane de lei, de la 149,97 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Șeful companiei, Dragoș Călin, a declarat pentru Profit.ro că majorarea nu reprezintă o cerință iminentă de business, ci o proiecție a necesarului de capital pentru perioada care urmează, explicația fiind similară cu cea pentru infuzia de aproape 30 milioane de lei realizată în vara anului 2023 (detalii AICI).

VIDEO Constructorii străini au adus la lucru pe Autostrada Moldovei, în plin weekend, peste 500 de muncitori CITEȘTE ȘI VIDEO Constructorii străini au adus la lucru pe Autostrada Moldovei, în plin weekend, peste 500 de muncitori

"Nu avem probleme cu solvabilitatea sau lichiditatea", a mai spus Călin.

Grawe România a primit autorizarea RCA în vara anului 2016 (detalii AICI) și, în perioada 2017 - 2023, cota companiei pe acest segment de piață a urcat de la 0,13% la 9,7%, respectiv de pe locul 9 pe locul 3 în ierarhia de profil.

Inflația din Argentina se apropie de 300%. Oamenii merg la cumpărături cu valize pline cu bani gheață CITEȘTE ȘI Inflația din Argentina se apropie de 300%. Oamenii merg la cumpărături cu valize pline cu bani gheață

Anul trecut, compania a subscrise prime din asigurări generale și de viață care au plasat compania pe locul 7 în ierarhia de profil, cu o cotă de 5,43%, comparativ cu locul 8 și o cotă de 3,25% în 2022.

Industria asigurărilor generale și de viață a totalizat în 2023 prime subscrise de aproximativ 18,2 miliarde de lei, în creștere cu circa 10% față anul anterior.

FOTO Avertisment - Campanie de apeluri false cu brandurile BRD și CEC CITEȘTE ȘI FOTO Avertisment - Campanie de apeluri false cu brandurile BRD și CEC

Grupul austriac Grawe este prezent pe piața de asigurări din România din anul 2000, subsidiara locală practicând asigurări generale și de viață. Mai multe detalii despre subsidiară AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
grawe
capital