Implozia submersibilului Titan - Familia exploratorului francez Paul-Henri Nargeolet dă în judecată OceanGate

Implozia submersibilului Titan - Familia exploratorului francez Paul-Henri Nargeolet dă în judecată OceanGate
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Familia exploratorului francez de mare adâncime Paul-Henri Nargeolet, poreclit "Mr Titanic" și care a murit anul trecut în implozia submersibilului turistic Titan al OceanGate, acuză compania de "neglijență gravă" și o dă în judecată pentru 50 de milioane de dolari, transmite Le Figaro.

Potrivit lui Tony Buzbee, unul dintre avocații familiei care a depus plângerea pentru "neglijență gravă" soldată cu deces, aceasta a fost depusă împotriva OceanGate la un tribunal din Seattle, în nord-vestul Statelor Unite, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Campanie agresivă a MG: cumperi o mașină, primești două! CITEȘTE ȘI Campanie agresivă a MG: cumperi o mașină, primești două!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Titan, o mică ambarcațiune de aproximativ 6,5 metri exploatată de această companie privată americană, s-a scufundat la 18 iunie 2023 pentru a observa epava Titanicului și, la scurt timp după aceea, a implodat, ucigând toți cei cinci bărbați aflați la bord.

Printre aceștia se aflau Stockton Rush, patronul american și fondatorul OceanGate Expeditions, care a organizat excursia, omul de afaceri britanic Hamish Harding, Shahzada Dawood, un important om de afaceri pakistanez și fiul său, Suleman, precum și Paul-Henri Nargeolet.

"Sperăm că, prin acest proces, vom obține răspunsuri pentru familie cu privire la ce s-a întâmplat exact, cine a fost implicat și cum au putut acești oameni să lase să se întâmple acest lucru", a declarat Buzbee, adăugând că plângerea include dovezi privind "probleme grave cu submersibilul".

Potrivit lui Matt Shaffer, un alt avocat al familiei, Stockton Rush "nu a fost sincer cu echipajul și pasagerii cu privire la pericolele de care el și mulți alții erau conștienți".

Cifra de afaceri a unităților silvice - în creștere CITEȘTE ȘI Cifra de afaceri a unităților silvice - în creștere

Paul-Henri Nargeolet și-a dedicat viața vizitării epavei Titanicului, șase dintre cele opt misiuni de explorare pe care le-a întreprins între 1987 și 2010 aducând la suprafață peste 5.000 de obiecte din epava aflată pe fundul Atlanticului de Nord, în largul coastei Newfoundland.

OceanGate, care a cerut 250.000 de dolari pentru un loc în submersibil, și-a suspendat activitățile după tragedie, în urma dezvăluirilor privind politica sa de siguranță, care a provocat îngrijorare în trecut.

Contactul a fost pierdut la mai puțin de două ore după plecarea Titanului, în timpul fazei de coborâre a submersibilului, care probabil a implodat. Au fost găsite resturi pe fundul mării la o adâncime de aproape 4.000 de metri.

Mai multe anchete, inclusiv una a Pazei de Coastă a SUA, au fost lansate pentru a face lumină asupra cauzelor dezastrului.

viewscnt
Afla mai multe despre
titan
paul-henri nargeolet
oceangate