Grupul Antares, controlat de omul de afaceri Dumitru Becșenescu, vrea să separe activitatea de transport persoane de cele de suport transport persoane (gestiune autogară) și de cazare (motel) și alimentație publică (restaurant), care vor fi preluate de Oil Pegasus SRL și, respectiv, Proem Vector SRL, societăți recent înființate.
Potrivit proiectului de divizare parțială, obținut de Profit.ro, aceste activități vor fi transferate de Antares Transport (județul Sibiu) către cele două societăți, care în prezent sunt centre de profit în cadrul companiei.
"Cele trei activități funcționează deja ca cetre de profit, având management și control decizional independent, cu posibilitatea întocmirii și urmării separate a situațiilor contabile, dovedind astfel în cursul timpului scurs necesitatea funcționării independente pentru a face față rigorilor legislative în domeniul obținerii autorizațiilor specifice fiecărei activități", se arată în document.
CITEȘTE ȘI Oameni de afaceri puternici, printre care avocatul Ion Nestor, fondatorul Canah și proprietarul Antares, s-au unit pentru o companie de consultanță și investițiiDupă divizare, structura acționariatului Antares Transport va fi formată din Antares Management SRL - 38,9% (anterior 40,49%), Ștefania Nicoleta Becșenescu - 46,83% (anterior 48,64%) și mai multe persoane fizice - 14,19% (anterior 10,87%).
Oil Pegasus SRL va fi controlată de Ștefania Nicoleta Becșenescu - 55,29% (anterior 100%) și Antares Management - 44,71%. În cazul Proem Vector, acționariatul va include pe Dumitru Becșenescu - 19,42% (anterior 100%), Ștefania Nicoleta Becșenescu - 43,98% și Antares Management SRL - 36,6%.
Antares Transport a raportat în 2018, conform www.termene.ro, o cifră de afaceri de 13,8 milioane de lei, nivel similar anului 2017.
Grupul a fost înființat în 1994 în Râmnicu Vâlcea și are în prezent aproximativ 600 de angajați care lucrează în firme de transport, service auto, turism, construcții, prelucrare și comercializare de produse petroliere.