Germania a repatriat anul trecut 210 tone de aur

Germania a repatriat anul trecut 210 tone de aur
scris 27 ian 2016

Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) a repatriat anul trecut peste 200 de tone de aur din rezervele sale deținute în afara țării, obiectivul său fiind ca în anul 2020 jumătate din rezervele de metal galben să fie depozitate la sediul din Frankfurt, informează Reuters.

Bundesbank a informat că în 2015 a repatriat aproximativ 110 tone de aur de la Paris și puțin sub 100 de tone de aur de la New York. În urma acestor transferuri, 40% din rezervele de aur ale Germaniei sunt deținute la Frankfurt, o cantitate comparabilă fiind plasată în depozitele clădirii Federal Reserve din New York.

Urmărește-ne și pe Google News

”Cu aproximativ 1.403 tone de aur, Frankfurt este de la finele anului trecut cea mai mare zonă de stocare a noastră, devansând New York”, a declarat Carl-Ludwig Thiele, membru în boardul Bundesbank.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În urma crizei datoriilor din zona euro, o mare parte din populația Germaniei și-a exprimat dorința ca un procent mai mare din rezerva de 3.381 de tone de aur să fie stocată acasă, iar unii au ridicat semne de întrebare cu privire la existența acestor rezerve. În replică, Bundesbank a publicat recent o lista detaliată cu zona, numărul de inventar, greutatea și puritatea fiecărui lingou din rezerva sa.

Creditul privat a crescut cu 3% în 2015, după trei ani de contracție CITEȘTE ȘI Creditul privat a crescut cu 3% în 2015, după trei ani de contracție

În următorii cinci ani, Bundesbank intenționează să repatrieze alte 307 de tone din rezervele sale de aur astfel că în 2020 mai mult de jumătate din aurul Germaniei va fi stocat în interiorul granițelor țării, aproximativ o treime la Federal Reserve și restul de 13% la Bank of England. În schimb, Bundesbank nu va mai depozita aur la Banca Centrală a Franței.

Păstrarea peste hotare a rezervei de aur a Germaniei este o moștenire a sistemului Bretton Woods, înființat la finele celui de-al doilea război mondial. Pe lângă rezervele stocate în SUA, alte aproximativ 400 de tone de aur din rezerva Germaniei sunt stocate la Bank of England. Londra și New York-ul sunt principalele centre pentru tranzacțiile cu aur precum și două centre valutare globale iar în situații de criză aurul stocat în aceste centre poate fi convertit în lire sterline sau dolari.

Rezerva de aur a Germaniei, evaluată la aproximativ 130 de miliarde de dolari, este a doua din lume ca mărime, după cea a SUA. Potrivit datelor Consiliului Mondial al Aurului (WGC), rezerva de aur a Germaniei este de aproape două ori mai mare decât cea a Chinei.

În prezent, aurul este un activ atractiv din cauza volatilității crescute înregistrată în ultimele săptămâni pe piețele bursiere. Statutul de valoare de refugiu al aurului este unul recunoscut iar în perioade dificile investitorii se îndreaptă spre aur.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
aur
repatriere