Fostul președinte al BEI Werner Hoyer, cercetat pentru corupție de Parchetul European condus de Codruța Kovesi

Fostul președinte al BEI Werner Hoyer, cercetat pentru corupție de Parchetul European condus de Codruța Kovesi
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 09:29

Fostul președinte al Băncii Europene de Investiții (BEI) Werner Hoyer este cercetat pentru corupție și abuz de influență, precum și pentru deturnare de fonduri ale UE, acuzații despre care bărbatul de 72 de ani a spus că sunt absurde, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Parchetul European (EPPO), care se ocupă de cazurile de abuz de finanțare din partea UE și este condus de Laura Codruța Kovesi, a anunțat ancheta, declarând că BEI, componenta de creditare a UE, a acceptat cererea de ridicare a imunității a doi dintre foștii săi angajați și de percheziționare a birourilor, scrie News.ro.

TABEL Noi scumpiri. Doar în 6 stații din capitală se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Doar în 6 stații din capitală se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

Numele lui Hoyer, care a condus banca între 2012 și 2023, nu a fost menționat de parchet, dar acesta a făcut o declarație prin avocații săi că ar fi unul dintre subiecții anchetei.

El a spus că este o investigație privind banii de compensare plătiți unui alt angajat al BEI pe care i-a aprobat în timpul mandatului său, în urma ”unei recomandări din partea departamentului responsabil și a secretarului general al BEI”.

”Acuzațiile împotriva mea sunt de-a dreptul absurde și nefondate”, a spus Hoyer, adăugând că cooperează pe deplin cu ancheta EPPO și a cerut BEI să facă același lucru.

Un purtător de cuvânt al BEI a declarat: ”Vom coopera pe deplin cu Parchetul European în această chestiune, după cum va fi necesar”, dar el a spus că nu poate comenta cu privire la investigațiile externe aflate în desfășurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bei
werner hoyer
codruța kovesi